Ο ομογενής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουρλάς, παραχώρησε, μεταξύ άλλων, συνέντευξη στην εφημερίδα «New York Times», με κεντρικό θέμα τις μεγάλες συμβουλές των γονέων του.
Όπως είναι πλέον γνωστό, η οικογένεια του Δρ. Μπουρλά ζούσε στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να επιβιώσει και να ξεφύγει στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Ναζί. Ο Δρ. Μπουρλάς σε ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε διηγηθεί την ιστορία της οικογενείας του.
Τώρα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “New York Times”, ανέφερε: «Η μητέρα μου ήταν η νεότερη από τα 7 παιδιά. Ζούσε κρυπτόμενη με την μεγαλύτερη αδερφή της για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από το 1943. Όπως η Άννα Φρανκ, η μάνα μου δεν έπρεπε να βγει από το σπίτι. Αλλά ήταν έφηβη, δεν ακολουθούσε όλους τους κανόνες και μια μέρα, όταν βγήκε έξω, εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ήταν κοντά στο τέλος του πολέμου, όταν οι Γερμανοί δεν έστελναν πλέον τους Εβραίους στο Άουσβιτς. Αλλά ως αιχμάλωτη, χτυπήθηκε και έπεσε θύμα κακομεταχείρισης» ενώ συμπλήρωσε πως γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα την τελευταία στιγμή.
«Ποτέ δεν είπε ‘κοίτα τι έκαναν οι Γερμανοί σε εμένα’. Αυτό ήταν άσχετο. Δεν είπε ποτέ ‘όταν υπέφερα’. Έβαζε μια χιουμοριστική οπτική στα πράγματα για να μην νοιώθουμε τον τρόμο. Το πιο σημαντικό, οι ιστορίες ήταν γεμάτες από μηνύματα αισιοδοξίας», κατέληξε ο Δρ Μπουρλάς, προσθέτοντας ότι η μητέρα του πίστευε πως όλα μπορούν να συμβούν.
«Η μητέρα μου πίστευε ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα στην ζωή. Ότι υπάρχει πάντα τρόπος. Ο τρόπος μπορεί να μην είναι ξεκάθαρος στην αρχή, αλλά πάντα υπάρχει. Της χρωστάω πολλά λόγω αυτού. Είναι το πρότυπό μου» κατέληξε στη συνέντευξη του ο ομογενής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.
Πηγή: NYT, Εθνικός κήρυκας