Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:00 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιάννης Μπρατσολιάς. Ένας Έλληνας σεφ μαγειρεύει λαχανοντολμάδες στις Σεϋχέλλες

Ο Γιάννης Μπρατσολιάς είναι ένας καταξιωμένος σεφ. Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης και Γαστρονομίας, Διατροφής και Οικονομικών, καταξιωμένος στην γαστρονομία, εργάζεται και διδάσκει στην Ελλάδα σε Luxury Hotels, γαστρονομικά εστιατόρια και σε σχολές τουρισμού και μαγειρικής, ως ειδικός σε σεμινάρια Private chef. Εκπροσώπησε την πατρίδα μας ανάμεσα σε 2000 σεφ παγκοσμίως στο 1ο Dinner Francais day και έχει υπάρξει μέλος της ομάδας του Προεδρικού Μεγάρου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα γεύματα που παρατίθενται σε επίτιμους καλεσμένους και κυβερνήτες ξένων χωρών. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολη, έχει ψηφιστεί ως «σεφ της χρονιάς» για το 2021 από τον οργανισμό «Greek taste beyond borders» ενώ παραδίδει μαθήματα μαγειρικής εθελοντικά στο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας people behind.

Ο Γιάννης Μπρατσολιάς φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς από τις Σεϋχέλλες στην εκπομπή «γλυκιά ζωή» του Πρώτου Προγράμματος και της «Φωνής της Ελλάδας» και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τα μενού που δημιουργεί με βάση τη μεσογειακή και ελληνική διατροφή για επιφανείς πελάτες μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

«Όλοι οι πελάτες έχουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες γι’ αυτό και σε αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία, προσκαλούν σεφ που έχουν ταξιδέψει και που έχουν γνώση από αρκετές κουζίνες. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την ελληνική και μεσογειακή διατροφή. Γενικά, έχει στραφεί ο κόσμος προς τα εκεί. Και εδώ, στις Σεϋχέλλες, αν και είναι δύσκολο να βρούμε ελληνικά προϊόντα, τελικά τα καταφέρνουμε… Υπάρχουν κάποιες ελληνικές εταιρείες και αρκετά ελληνικά προϊόντα εισάγονται από το Ντουμπάι. Απλώς είναι σε μικρότερες ποσότητες και πολύ πιο ακριβά. Για παράδειγμα, αν στην Ελλάδα η φέτα έχει 5 ευρώ, εδώ κοστίζει 15 και 20 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εδώ στις Σεϋχέλλες καλούμαι να εκπροσωπήσω την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Προσπαθώ να την προσαρμόσω στα νέα σύγχρονα δεδομένα, με βάση όμως την παράδοση πάντα… Έχουμε ξεφύγει πλέον του μουσακά, που ήταν το άκρως τουριστικό φαγητό για εμάς και σήμερα προσφέρω στους πελάτες στις Σεϋχέλλες, όσπρια και λαχανοντολμάδες. Αγαπούν επίσης πολύ τη μελιτζάνα» τόνισε ο κ. Μπρατσολιάς.

«Η ελληνική γαστρονομία θα μπορούσε να προσελκύσει τουρισμό, να είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να μην υπάρχουν διαφορετικά μέτωπα. Στο εξωτερικό προτεραιότητα έχει το «εμείς» και όχι το «εγώ». Θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική πολιτική που θα προωθήσει τη γαστρονομία μας και τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης» ανέφερε ο σεφ της χρονιάς κ. Μπρατσολιάς και καταλήγει: “με ενδιαφέρει η επιστήμη στη μαγειρική. Δεν θέλω απλώς να μαγειρεύω εύγευστα αλλά να ετοιμάζω ένα πιάτο που είναι θρεπτικό και ευεργετικό για τον οργανισμό».

[iframe src=”https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=foni-tis-elladas/Mpratsolias.mp3&bgimg=https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/01/RADIO-fwni-elladas.jpg” frameborder=”no” scrolling=”no”]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζοι φοιτητές συμμετέχουν στην ετήσια άσκηση πεδίου στο Γεωπάρκο Λέσβου
Φοιτητές του Πανεπιστήμιου Γεωεπιστημών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Qinhai επισκέπτονται τη Λέσβο προκειμένου να συμμετάσχουν στην ετήσια άσκηση πεδίου στο Γεωπάρκο Λέσβου, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Ειδικότερα, ο...
”Η Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας: Θεωρία και πράξη”- Πρόγραμμα επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο: ''Η Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας: Θεωρία και πράξη''. Σκοπός του προγράμματος: Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα επικεντρ...
Μεγάλη γιορτή ενότητας στο 4ο Παμπωγωνησιακό Αντάμωμα στο Κεράσοβο
Με μουσικές, χρώματα, παραδοσιακές φορεσιές, χαμόγελα και συγκίνηση, πλημμύρισε την περασμένη Κυριακή, 17 Αυγούστου, το Κεράσοβο, το οποίο φιλοξένησε το 4ο Παμπωγωνησιακό Αντάμωμα – μια μεγάλη γιορτή που ενώνει κάθε χρόνο το Πωγώνι της Ελλάδας και το Πωγώνι της Αλβανίας. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από ...
Σίδνεϊ: Διάλεξη για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο στην ελληνική πεζογραφία
Μία ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο «Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος στην ελληνική πεζογραφία», διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2025, ...
Αναγνωρίστηκε από το βελγικό κράτος η ενορία Χαουτάλεν που ίδρυσαν Έλληνες
Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρας προέστη της Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαουτάλεν (Houthalen) και ανακοίνωσε την επίσημη αναγνώριση της ενορίας από το βελγικό κράτος. Αυτό σημαίνει ότι η ενορία από τον μήνα Σεπτέμβριο θα έχει ορ...
Αυστραλία: Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη μάγεψαν 3000 θεατές στο Bleach Festival
Για άλλη μια φορά, η καρδιά του Ελληνισμού χτύπησε δυνατά στη Χρυσή Ακτή στη Βρισβάνη. της Αυστραλίας. Η χορωδία Ελληνικές Φωνές, οι Ελληνικές Φωνές Junior και η χορωδία της Πρόνοιας (GOC Fones), μαζί με το μουσικό σύνολο Essence of Greece και τους Hellenic Dancers, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια με...