Στο στούντιο έρχεται η γεωπόνος Χρυσούλα Χρηστιά, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ “Οινοξένεια Αιγιαλείας” και μας μιλά για τον θεσμό και για τον ξεχωριστό αυτό προορισμό που ονομάζεται Αιγιάλεια.
Ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα, μας μυεί στο παρελθόν και στο μέλλον της σταφίδας με αφορμή την εκδήλωση: Μνήμη και καρπός, η σταφίδα στην Μεσσηνιακή ιστορία που θα πραγματοποιηθεί στην Κορώνη στις 17/7. Κοντά μας και η σεφ Γεωργία Κουτσούκου με ιδιαίτερη συνταγή για έδεσμα με σταφίδες.
Ο Λάζαρος Παπαγεωργίου, τεχνίτης γλυκών, ξετυλίγει την ιστορία του υποβρύχιου βανίλια από το 1926 στη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα για τους λάτρεις, σε όλο τον κόσμο.
Τέλος, λίγες ώρες πριν αρχίσει το Rhodes Street Food Festival συναντούμε στο νησί των ιπποτών τη διοργανώτρια Στέλλα Προύζου.
Στα μικρόφωνα ο Νίκος Ιωαννίδης και η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Ένα δίωρο αφιερωμένο στους ανθρώπους που μεταφέρουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας μέσα από τις γεύσεις, το κρασί και τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα.