Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ που συνδέουν την ιστορία και τη γαστρονομία με τη μοναδικότητα ενός τόπου, μας δίνουν την αφορμή να ταξιδέψουμε μέσα από τη «Γλυκιά ζωή».
• Το 4ο Οινικό Φεστιβάλ Θήβας γίνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και η Βασιάννα Παπαδοπούλου μας μιλά για τις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιάσει τα οινοποιεία της περιοχής.
• Η δημοσιογράφος Κατερίνα Καρσιώτη θα μας μιλήσει για τους Θησαυρούς της Κορινθιακής Γης που για φέτος δίνουν ραντεβού το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Αρχαία Κόρινθο. Η διοργάνωση μετράει την 4η έκδοση και θα γίνει ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του ιστορικού χωριού.
• To 3ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας που φέτος διοργανώνεται στην Ολυμπία (13/6 και 14/6) θα έχει κι ένα site specific παραστατικό έργο που εμπεριέχει κίνηση, λόγο και ηλεκτρονική μουσική άμεσης σύνθεσης. Ο performer Γιάννης Τσάκαλος λίγες ώρες πριν παρουσιάσει το project του “Το Απόσταγμα” στο κοινό, το συστήνει στη “Γλυκιά Ζωή”.
Στα μικρόφωνα ο Νίκος Ιωαννίδης και η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Ένα δίωρο αφιερωμένο στους ανθρώπους που μεταφέρουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας μέσα από τις γεύσεις, το κρασί και τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα.