Carolina Doriti – writer, chef and culinary historian – opens the door to Athens’ aromatic backstreets, where recipes become living archives of migration, art and memory.
Errika Chaidemenaki, olive-oil sommelier, uncovers the poetry and science inside every drop of Greece’s “liquid gold” – its terroir, its health secrets, and the stories hidden in each harvest.
From Minoan amphorae to UNESCO’s Mediterranean Diet listing, from healing rituals to modern nutrition, discover how olive oil still shapes our future.
Produced and presented by Katerina Batzaki
Η Καρολίνα Δωρίτη – συγγραφέας, σεφ και ερευνήτρια της γαστρονομίας – μας ξεναγεί στα αρωματικά στενά της Αθήνας, εκεί όπου οι συνταγές γίνονται ζωντανά αρχεία μνήμης, τέχνης και μετανάστευσης.
Η Έρρικα Χαϊδεμενάκη, σομελιέ ελαιόλαδου, αποκαλύπτει την ποίηση και την επιστήμη που κρύβεται σε κάθε σταγόνα του ελληνικού «υγρού χρυσού»: το terroir, τις θεραπευτικές ιδιότητες, τις ιστορίες της συγκομιδής.
Γιατί το ελαιόλαδο έχει σημασία: από τα μινωικά πιθάρια μέχρι την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στην λίστα της UNESCO, από τα ιερά μυστήρια του ως τη σύγχρονη διατροφή, ανακαλύψτε πώς αυτό το αρχαίο αγαθό συνεχίζει να διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον μας.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη