Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Μόναχο: Αρχίζει η 34η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου
Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE

Μόναχο: Αρχίζει η 34η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου

Κάθε Νοέμβριο εδώ και 34 χρόνια το κοινό του Μονάχου συναντά μέσα από την “Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου” τις σπουδαιότερες παραγωγές από την Ελλάδα.
Φέτος και εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας, το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Γερμανίας.

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Συλλόγου Σινεφίλ, (Cinephile München) της εθελοντικής ομάδας που διοργανώνει την “Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου” μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας“, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.

Φέτος η μακροβιότερη εκδήλωση του είδους της στην Ευρώπη, η Εβδομάδα του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο, φτάνει από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και για δέκα μέρες πρώτη φορά σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε σπίτι της Γερμανίας, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα κοινό 82 εκατομμυρίων να απολαύσει μοναδικές ελληνικές παραγωγές του σήμερα.

Στην 34η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Μονάχου, θα προβληθούν 19 ταινίες, οι περισσότερες σε πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή, που υπόσχονται να συγκινήσουν και να ταξιδέψουν το κοινό.
“Μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει τις ζωές όλων, να έχει χωρίσει συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, να μην επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες της Γερμανίας να επισκεφτούν την πατρίδα, αλλά το ελληνικό σινεμά θα είναι εδώ, για να μας ενώσει, να μας φέρει κοντά, σαν ένα παυσίπονο απέναντι στη νοσταλγία για την πατρίδα.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μήτσης,

Ανάμεσα στις 19 ταινίες που θα παρουσιάσει η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου φέτος είναι η «ΕΥΤΥΧΙΑ», του Άγγελου Φραντζή που αναδείχθηκε τον περασμένο Απρίλιο μεγάλη νικήτρια των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο «ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ» του Ζαχαρία Μαυροειδή (βραβείο Σεναρίου στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), η μαύρη κωμωδία «ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» του Γιάννη Οικονομίδη, το “ΖΙΖΟΤΕΚ» του Βαρδή Μαρινάκη ενώ παράλληλα η Εβδομάδα Κινηματογράφου παρουσιάζει τις Μικρού Μήκους Ταινίες «MIMIC» του
οσκαρικού Γιώργου Λάνθιμου, την «ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΙ ΕΜΑΣ» του Βασίλη Κέκατου που κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους. Επιπροσθέτως η Εβδομάδα Κινηματογράφου φέρνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης σε αποκλειστική πρώτη ψηφιακή μετάδοση στην Γερμανία.

Όπως εξήγησε στη “Φωνή της Ελλάδας” ο Κωνσταντίνος Μήτσης, η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και οι θεατές θα χρειαστούν έναν δωρεάν λογαριασμό, τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν μέσα από την ιστοσελίδα filmstadt-muenchen.culturebase.org. Οι θεατές μπορούν να αποκτήσουν από 10 Νοεμβρίου είτε απλό εισιτήριο των πέντε ευρώ για κάθε ταινία ή να προμηθευτούν ένα δεκαήμερο πάσο αξίας 35 Ευρώ και να παρακολουθήσουν όλο το πλούσιο πρόγραμμα της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου. Παράλληλα, υπάρχει και το “εισιτήριο αλληλεγγύης” όπου με μία μικρή οικονομική στήριξη του ενός ευρώ (για το απλό εισιτήριο) ή των 5 ευρώ (για το πάσο) οι θεατές μπορούν να στηρίξουν δύο κινηματογράφους της πόλης του Μονάχου.

Σημειώνεται ότι η 34η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του
Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο ενώ την πρώτη ψηφιακή προσπάθεια της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στηρίζουν το Τμήμα Πολιτισμού της Δημοτικής Αρχής του Μονάχου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCAST