12ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου

Ξεκίνησε την Κυριακή 12 Μαΐου, το 12ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival, LGFF), στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν πάνω από 50 νέες ταινίες, ελληνικού ενδιαφέροντος και διεθνείς, με τις προβολές και τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Διαγωνιστικού Φεστιβάλ Ταινιών (Cosmocinema), που υλοποιείται για δεύτερη φορά φέτος.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά ο διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός ποίησης, διηγήματος και θεατρικού έργου, Video Poetica.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει συνολικά επτά μέρες, με δράσεις, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου με την απονομή των βραβείων «Cosmocinema», «Οδυσσέας» και τα λογοτεχνικά.

Το Cosmocinema εντάχθηκε για πρώτη φορά πέρσι κάτω από την ομπρέλα του Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου, είναι αφιερωμένο στις διεθνείς παραγωγές, και περιλαμβάνει μαζί με τις ταινίες, το διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, που είχε μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή από τους παραγωγούς.

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από ΑΠΕ