Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Χριστούγεννα με τη «Φωνή της Ελλάδας» και τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο!


Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τους απόδημους Έλληνες, τους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου, με κάλαντα από Ελληνόπουλα της Γερμανίας και με σπάνιες συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών.


Τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 ξεχωρίζουν:



«Τα ξωτικά της παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη (06:00 ώρα Ελλάδας)

Ένα μουσικό σεργιάνι με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

«Η φωνή που μας ενώνει» με τη Γιάννα Τριανταφύλλη (07:00 ώρα Ελλάδας)

Κάλαντα και ευχές από Ελληνόπουλα του φοιτούν σε σχολεία της Γερμανίας (Waiblingen, Heidelberg, Feuerbach, Winnenden, Nagold και Βad Cannstatt).

«Καλές θάλασσες» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη (08:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρο αφιέρωμα με Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν στους πέντε ωκεανούς, στέλνουν τις ευχές τους για τις γιορτές και μοιράζονται ιστορίες από Χριστούγεννα εν πλω…

«Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο (10:00 ώρα Ελλάδας)

Πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Φλώρινα, στις Σέρρες, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Μελβούρνη, στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη; Ένα «ζωντανό» οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή των ανταποκριτών της ΕΡΤ και στον Οικουμενικό Ελληνισμό με τη συμμετοχή των ξενιτεμένων συμπατριωτών μας.

«Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ (12:00 ώρα Ελλάδας)

Μια εορταστική συναυλία με κάλαντα από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.

«Έλληνες παντού» με τον Θανάση Χούπη (13:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρη «ζωντανή» εκπομπή. Σημαντικές προσωπικότητες από τις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες μας μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα από τις χώρες που μένουν.

«Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη (16:00 ώρα Ελλάδας)

Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα «παντρεύονται» με αγαπημένες μελωδίες σε ένα δίωρο «ζωντανό» εορταστικό πρόγραμμα.

«Μουσικό Κουτί» με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη (18:00 ώρα Ελλάδας)

Η αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή μεταφέρεται στο ραδιόφωνο. Οι ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» θα ανοίξουν το πιο μελωδικό και εορταστικό μουσικό κουτί.

«Φυσάει ο μπάτης, φυσάει το κύμα» με τον Γιάννη Σπυρόπουλο Μπαχ (23:00 ώρα Ελλάδας)

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκπομπή με αγαπημένα τραγούδια

«Συναυλία από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τους Χαΐνηδες» (24:00 ώρα Ελλάδας)

Μια μοναδική τρίωρη συναυλία, με το αγαπημένο συγκρότημα που μας συντροφεύει εδώ και τρεις δεκαετίες. Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.



Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 ξεχωρίζουν:

«Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ» (06:00 ώρα Ελλάδας)

Μια δίωρη εορταστική συναυλία με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δημοφιλή έργα, ύμνους και κάλαντα, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Σολίστ η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και ο βιολίστας Ηλίας Λιβιεράτος. Η συναυλία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Τα ξωτικά της παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη (08:00 ώρα Ελλάδας)

Ένα εορταστικό μουσικό παραδοσιακό ταξίδι με αγαπημένα δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα στον κόσμο» με τη Μίνα Ράλλη (10:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρη «ζωντανή» εκπομπή με νέα, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα και συνεντεύξεις με Έλληνες της Διασποράς από διάφορα σημεία της γης. Το παρών δίνει ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης.

«Έλληνες παντού» με τον Θανάση Χούπη (13:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρο «ζωντανό» πρόγραμμα. Ξενιτεμένοι Έλληνες και πρόεδροι ομογενειακών φορέων, καλλιτέχνες, επιστήμονες, και σημαντικές προσωπικότητες του Απόδημου Ελληνισμού απ’ όλο τον κόσμο, μας μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα από τις περιοχές που μένουν και στέλνουν τις ευχές τους σε αγαπημένα πρόσωπα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

«Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη (16:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρη «ζωντανή» μουσική εκπομπή με αγαπημένα τραγούδια του σήμερα και του χθες.

«Συναυλία από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τους Ορφέα Περίδη και Μανώλη Ρασούλη» (19:00 ώρα Ελλάδας)

Οι δύο καλλιτέχνες ανταμώνουν σε μία σπάνια τρίωρη συναυλία.

«Φυσάει ο μπάτης, φυσάει το κύμα» με τον Γιάννη Σπυρόπουλο Μπαχ (22:00 ώρα Ελλάδας)

Μελωδίες από τη ρεμπέτικη, jazz, παραδοσιακή, blues, και τη λαϊκή μουσική σκηνή «μπλέκονται» με μοναδικό τρόπο σε ένα ξεχωριστό εορταστικό δίωρο πρόγραμμα.

«Μουσικό Κουτί» με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη (24:00 ώρα Ελλάδας)

Η αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή θα κρατήσει συντροφιά για ένα δίωρο στους ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» με τη συμμετοχή αγαπημένων ερμηνευτών και μουσικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης είναι «Ο ποιητής της Εβδομάδας» | Από 07 έως 13.10.2024
Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές. Η εβδομάδα από 07/10/2024 έως 13/10/2024 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Χ. Θεοχάρη. Ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης γεννήθηκε στη Δεσφίνα ...
Ο Νίκος Τουλιάτος έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 07.10.2024, 19:00
Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-05:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας θα φιλοξενήσει τον Νίκο Τουλιάτο.   Ο έμπειρος και ταλαντούχος μουσικός, καλεσμένος στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θ...
H Φωνή της Ελλάδας αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα | Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Με ξεχωριστά αφιερώματα αποχαιρετά η «Φωνή της Ελλάδας» τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου.Η δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας «ζωντανά» είναι αφιερωμένη στο έργο το...
Το μουσικό συγκρότημα Άσμα Cordis έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 06.10.2024, 12:00
Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Άσμα Cordis.  Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τέσσερις νέες κοπέλες, την Άννα-Μαρία Μαρκαντώνη, τη Γεωργί...
O Αντώνης Αυγερινός είναι το Πρόσωπο της Εβδομάδας | 05.10.2024, 16:00
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός είναι το πρόσωπο της εβδομάδας, που φιλοξενεί η Μίνα Ράλλη στη Φωνή της Ελλάδας. Ο κ. Αυγερινός, καλεσμένος στην εκπομπή «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 16:00, μας μιλάει για τον ιστορικό οργανισμό, που μετράει 15 εκατομ...