Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Eλληνική ταινία μικρού μήκους στους 10 φιναλίστ του 48ωρου Φεστιβάλ Ταινιών της Νέας Ζηλανδίας

Στη διάρκεια της καραντίνας για τον κορονοϊό το 48ωρο Φεστιβάλ της Νέας Ζηλανδίας, στα πλαίσια του οποίου πρέπει να δημιουργήσεις μια ταινία μικρού μήκους σε 48 ώρες, αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να λειτουργήσει με πλήρως ηλεκτρονικό τρόπο.

Η κριτική επιτροπή του VF 48 Hours Lockdown 2020 συγκροτήθηκε από μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης / παραγωγός Peter Jackson, γνωστός για την τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες, που ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο ηθοποιός Elijah Wood, o παραγωγός Chelsea Winstanley (JoJo Rabbit) και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου της Νέας Ζηλανδίας.

Όροι του φεστιβάλ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της παγκόσμιας καραντίνας ήταν ότι η ταινία πρέπει να διαρκεί 3 λεπτά και να γυριστεί αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς οι συντελεστές της να βγουν από το σπίτι. Από τους κανονισμούς ήταν επιτρεπτή η συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μέσα από ηλεκτρονική επικοινωνία.

Στον διαγωνισμό αυτόν υπήρξε και μια ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα, του Πάνου Μουζουράκη που βρέθηκε σε lockdown με τον σκηνοθέτη / διευθυντή Φωτογραφίας Πέτρο Αντωνιάδη και την Ελληνονεοζηλανδή ηθοποιό Τζίνα Βαρελά, που δημιούργησαν μια ταινία για έναν κόσμο στον οποίον η καραντίνα δεν τελείωσε ποτέ και το όνειρο κάθε ανθρώπου στον πλανήτη είναι ένα μεγάλο σπίτι με πολυτέλειες για να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υπόλοιπο της ζωής του.

Η ελληνική συμμετοχή επελέγη από τον Πήτερ Τζάκσον και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής στους Top 10 Finalists από 2.200 συνολικά ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και προβλήθηκε στην εθνική τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας στην τελετή απονομής βραβείων του 48ωρου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Ο τίτλος της είναι «Murder Filmmaking Express» και ξεκινάει με ένα Zoom Funeral, μια κηδεία δηλαδή που γίνεται μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Ζοοm το 2025 με τον πλανήτη να είναι ακόμα σε καραντίνα και όλα πλέον να γίνονται ηλεκτρονικά.

Ποιος από τους συγγενείς σκότωσε τον πλούσιο θείο για να πάρει την περιουσία του; (που στον post-catastrophic κόσμο της ταινίας είναι ένα σπίτι με μεγάλους κήπους και πολλές πισίνες, δηλαδή το όνειρο κάθε ανθρώπου που είναι υποχρεωμένος να περάσει ολόκληρη τη ζωή του μέσα σ’ ένα σπίτι).

Ο πυρήνας της δημιουργικής ομάδας που δούλεψε από το ίδιο σπίτι ήταν οι Πάνος Μουζουράκης, Τζίνα Βαρελά και ο Πέτρος Αντωνιάδης, ενώ στο project συνεργάστηκαν, μέσω file sharing, και ο Γιώργος Φειδάς στο σενάριο, ο Αντώνης Σκόκος που έγραψε τη μουσική της ταινίας, ο Κώστας Καρύδας που έκανε τα ψηφιακά special effects και ο Βασίλης Ζλατάνος που έκανε το sound design.

Στο καστ της ταινίας εμφανίστηκαν με guest συμμετοχές, ο Γιώργος Καραμίχος ως ο πάστορας της ηλεκτρονικής κηδείας, ο Πάνος Βλάχος ως ένας από τους άλλους συγγενείς που θέλουν τα λεφτά του θείου, καθώς επίσης και οι Κυριακή Βουράκη, Μαριάννα Βαρβιανή, ο Yonatan Ben Atar και ο Nave Ben Atar.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Δική μας Πόλη» κάνει αφιέρωμα στον Πάμπλο Νερούδα | 22.09.2024, 12:00
Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη», στη Φωνή της Ελλάδας, θα κάνει ένα αφιέρωμα στον ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Στο πρώτο μέρος, θα γίνουν αναφορές στη μακρά και συναρπαστική ποιη...
O Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Ν. Αμερικής κ. Ιωσήφ  στην εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στην Αργεντινή» | 22.09.2024, 10:00
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου - Η Ελλάδα στην Αργεντινή» είναι φιλοξενούμενος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ.  Αφορμή για τη ραδιοφωνική συνομιλία με την πρόεδρο της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος» τ...
Έφυγε από τη ζωή ο Ελληνοαμερικανός μπλουζίστας Nick Gravenites
Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο Ελληνοαμερικανός συνθέτης και τραγουδιστής της μπλουζ, ροκ και φολκ σκηνής, Nick Gravenites (Νικ Γκραβενίτης). Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του, η οποία γνωστοποίησε ότι απεβίωσε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, μετά από μακρόχρονη ασθένεια. Ο Νικ Γκραβενίτη...
Στην Ουάσινγκτον 11-13 Οκτωβρίου το Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά
Στην Ουάσινγκτον θα πραγματοποιηθεί, το τριήμερο της Ημέρας του Κολόμβου (11-13 Οκτωβρίου 2024), το 67ο Εθνικό Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, με οικοδεσπότη τον Σύλλογο Χιωτών της Ουάσινγκτον. Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλα τα χιώτικα σωματε...
Νέα Υόρκη: Στις 3 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του Greek Film Expo
Το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Greek Film Expo, που διοργανώνεται από την Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία (Hellenic Film Society – HFS), κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, από την αίθουσα του Village East Cinema στο Μανχάταν. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, στο Greek Film ...