#Greek_language_challenge – Μια ξεχωριστή δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας και το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, οργάνωσαν τη δράση #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek και προσκάλεσαν όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες να μιλήσουν ελληνικά.
Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στη δράση, το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να τραβήξουν τον εαυτό τους ένα βίντεο όπου θα λένε στα ελληνικά τις εξής πέντε λέξεις:

Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Αρμονία, Ενέργεια.

#Greek_language_challenge

Όσοι δημοσίευσαν το βίντεό τους στα κοινωνικά δίκτυα με τα hashtags #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek, τα είδαν να κοινοποιούνται στο προφίλ της Ελληνικής Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας στο facebook. Οι διοργανωτές θα επιλέξουν τα 3 καλύτερα βίντεο και θα στείλουν στους 3 πρώτους νικητές ελληνικά γλυκά.

#Greek_language_challenge

Την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση είχε η κυρία Ιουλία Ζαρίκοβα, πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης. Η κα. Ιουλία Ζαρίκοβα, μίλησε για τη δράση στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος. Η κα. Ζαρίκοβα, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των Ουκρανών για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, στην αδελφοποίηση της Μαριούπολης με την Κύθνο, στις δράσεις που στόχο έχουν να προσελκύσουν τα παιδιά και τους νέους και να προωθήσουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό καθώς και στη συνεργασία του πανεπιστημίου της Μαριούπολης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/greekyouth/ και shorturl.at/dhwIW
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος