Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

”Infinitely Curious”: Η επιστήμη της Αναπνοής | Κυριακή 24.09, 11.00

Aυτή την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας, συντονιστείτε στη Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή «Infinitely Curious»  με την Κατερίνα Μπατζάκη, για να μάθετε πώς να βελτιώσετε την αναπνοή σας. με τη βοήθεια του συγγραφέα James Nestor και του γκουρού Sanguru.

Ανακαλύψτε από τον Sundar Balasubramanian, ερευνητή ογκολογίας ακτινοβολίας, πώς η γιόγκι αναπνοή χαλαρώνει και δημιουργεί σημαντικές ευεργετικές αλλαγές στους βιοδείκτες που σχετίζονται με την ψυχολογία μας.  

Μάθετε από τη δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια μασάζ Ίνγκριντ Σοφιανού πώς η ολιστική προσέγγιση της στην πρακτική της γιόγκα και η χρήση τεχνικών αναπνοής όπως η πραναγιάμα τη βοηθούν να αναπτύξει μια αληθινή σχέση με τους μαθητές της, να θεραπεύσει τους ασθενείς της που κάνουν μασάζ και να τους προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπνέουν με υγεία. 

Ακούστε την Ελληνίδα Σοπράνο/Τσελίστα και συγγραφέα του βιβλίου: Singing in Greek: A Guide to Greek Lyric Diction and Vocal Repertoire, Λυδία Ζερβάνου γιατί οι τεχνικές τραγουδιού, που περιλαμβάνουν τη σωστή χρήση της αναπνοής, είναι απαραίτητες για τους λυρικούς τραγουδιστές, για την προστασία της φωνής τους και την εξασφάλιση μιας υγιούς μακροζωίας στο τραγούδι. 

Η αναπνοή είναι το παν. Είναι η ουσία και ο λόγος της ύπαρξης μας. Καθώς αναπνέουμε πληρέστερα και βαθιά, γινόμαστε πιο παρόντες και συντονισμένοι με αυτό που συμβαίνει μέσα στο σώμα και το μυαλό μας. Όταν παίρνουμε βαθιές αναπνοές, η κοιλιά και η κοιλότητα του στήθους μας διαστέλλονται για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πνευμόνια μας. Έχει σημασία όμως να θυμόμαστε να εισπνέουμε πάντα από τη μύτη μας και να εκπνέουμε από το στόμα μας. Αλλά μπορεί να αναρωτηθείτε, γιατί πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση για την αναπνοή; Δεν ξέρουμε όλοι πώς να αναπνέουμε; Και αν όχι, πόσο συχνά ασκούμε πραγματικά την αναπνοή με τον σωστό τρόπο; 

Επιμέλεια-  παρουσίαση : Κατερίνα Μπατζάκη 
 Μετάδοση : Κυριακή 24  Σεπτεμβρίου  2023 11.00-12.00 ώρα Ελλάδας  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

We are what we eat | 15.09.2024, 11:00
On Sunday 15 September 2024 at 11:00 am (Athens time) tune in to Infinitely Curious, the English-languge radio show of Voice of Greece with Katerina Batzaki, and learn why food is so important for our body, mood, and lifespan, and why eating well changes the way we think and feel.Listen to organic farmer...