ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O Μιχάλης Τερζής στη “Δική μας Πόλη” | 09.06.2024, 12:00

Την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 12:00-14:00, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Μιχάλη Τερζή.

Ο ξεχωριστούς συνθέτης, θα αναφερθεί στους σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του, θα μιλήσει για το έργο του «Στρατηγού Μακρυγιάννη λόγος ιστορικός», σε μουσική δική του και κείμενα Μακρυγιάννη, Σολωμού, Παλαμά, Σικελιανού, Σεφέρη, με ερμηνευτή τον Κώστα Μακεδόνα και αφηγητή τον Λεωνίδα Κακούρη.

Στην εκπομπή θα γίνουν αναφορές στα έργα του «Ύμνοι και Θρήνος για την Κύπρο» από το ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη σε ποίηση Ρίτσου-Παλαμά. Επίσης θα γίνει αναφορά στο έργο του «Όλη την μουσική μέσα στην αγάπη βάλε», σε ποίηση Παλαμά. Ο φιλοξενούμενος, θα μιλήσει για την δουλειά του πάνω σε ποίηση κορυφαίων αρχαίων λυρικών ποιητών με τον τίτλο «η νυχτωδία», που διακρίθηκε και βραβεύτηκε.

Στην εκπομπή θα ακουστούν και μουσικές από την καινούρια του δουλειά «Οι ελεγείες του ρεμπέτικου», ένα έργο για κλασικό πιάνο και στην «Δόξα των Ανέμων», ένα έργο σε ποίηση Ελευθερίου, Κατσούλη και άλλων, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. Ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή θα γίνει στο έργο «Μανιάτικα» που αφορά θρήνους για την Μάνη πάνω σε λαϊκή ποίηση του Κυριάκου Κάση την οποία ο Ζακ Λακαριέρ παρουσίασε σε θέατρα της Γαλλίας.

Μια εκπομπή όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και η ποίηση με κείμενα μεγάλων δημιουργών, από έναν ξεχωριστό συνθέτη, με σταθερή πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 12.00 -14.00 ώρα Ελλάδας