Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 01:00 - 02:00
Η Δική μας Πόλη
Θέμης Ροδαμίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ 02:00 - 03:00
Περιπλανώμενη και Ευτυχισμένη
Άννα Προκόβα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγώνας επιβίωσης για τις ομογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αστόριας

Την ανάγκη η Πολιτεία της Νέας Υόρκης να λάβει άμεσα μέτρα για να ανακουφίσει -και κατ’ επέκτασιν να διασώσει- τις οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αστόριας εξέφρασε ο ομογενής Πολιτειακός Γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ιδιοκτητών εστιατορίων της Νέας Υόρκης.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης είναι η αδυναμία κάλυψης σημαντικών λειτουργικών εξόδων όπως είναι τα ενοίκια. Με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη Ιουνίου λειτουργούσαν είτε με διανομή κατ’ οίκον και εξωτερική παραγγελία, είτε αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, τα έσοδα μειώθηκαν σε δραματικό βαθμό, ενώ ούτε η ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια ήταν επαρκής για να βγουν από τον σκόπελο.

Παράλληλα, παρότι τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν το κοινό ήδη από τις 23 Ιουνίου, δεν έχουν τη μέγιστη δυνατότητα κέρδους: Από τη μια πλευρά, η παράταση της απαγόρευσης της εξυπηρέτησης σε εσωτερικό χώρο, καθιστά την προσέλευση εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες, ενώ η υποχρεωτική ολοκλήρωση ωραρίου στις 11 το βράδυ επίσης μειώνει τα προσδοκώμενα έσοδα της ημέρας.

Μιχάλης Γιάνναρης

Ήδη από τον Μάρτιο, ο Μιχάλης Γιάνναρης είχε προτείνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που ακύρωνε την υποχρέωση καταβολής ενοικίου από ενοικιαστές οικιών και μικρές επιχειρήσεις που στερούνταν έσοδα κατά τη διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας. Η διακοπή εργασιών της Πολιτειακής Γερουσίας, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο, ουδέποτε είδε με καλό μάτι αυτήν την προοπτική, εγκλώβισαν το νομοσχέδιο στις καλένδες, όμως τις τελευταίες εβδομάδες οι εκκρεμότητες ιδιωτών και επιχειρήσεων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αρχίζουν και συσσωρεύονται.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάναμε τα πάντα για να μείνουμε όρθιοι, όμως ξεμένουμε από αποθέματα και χρειαζόμαστε απελπισμένα την κυβέρνηση να παρέμβει», δήλωσε η Ρόζαν Μακ Σόρλεϊ (Roseann McSorley) ιδιοκτήτρια του μπαρ «Katch», στην Αστόρια.

Την ίδια στιγμή, ο Μιχάλης Γιάνναρης θεωρεί πως οι φόβοι του αρχίζουν να επιβεβαιώνονται, καθώς το θέμα των ανεξόφλητων ενοικίων εξελίσσεται σε μείζον.

«Εάν δεν παράσχουμε άμεση ανακούφιση σε αυτές τις οικογενειακές συνοικιακές επιχειρήσεις, δύσκολα θα επιβιώσουν και ο χαρακτήρας της πόλης μας θα αλλάξει προς το χειρότερο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο κ. Γιάνναρης.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το συλλογικό όργανο των εστιατόρων της Νέας Υόρκης, NYC Hospitality Alliance, ένα 40% των επιχειρήσεων εστίασης δεν μπόρεσε να πληρώσει καθόλου το ενοίκιο τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό εκείνων που κατέβαλαν πλήρως το ενοίκιο -και όχι καθόλου ή τμηματικά- δεν ξεπερνάει το 20%, σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 500 επιχειρηματίες του χώρου στη Νέα Υόρκη.

 

Πηγή: Εθνικός Κύρηκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Hellenic Dreaming” 37 ξεχωριστές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο (audio)
Από το Σίδνεϋ στην Αγία Παρασκευή, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στο στούντιο της "Φωνής της Ελλάδας" βρέθηκε η Δρ. Ελένη Βατσικοπούλου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, όπου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Η φωνή που μας ενώνει" καλεσμένη της Γιάννας Τριανταφύλλη. Η δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σύ...
H Φωνή της Ελλάδας αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα | Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Με ξεχωριστά αφιερώματα αποχαιρετά η «Φωνή της Ελλάδας» τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου.Η δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας «ζωντανά» είναι αφιερωμένη στο έργο το...
Το μουσικό συγκρότημα Άσμα Cordis έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 06.10.2024, 12:00
Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Άσμα Cordis.  Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τέσσερις νέες κοπέλες, την Άννα-Μαρία Μαρκαντώνη, τη Γεωργί...
Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ
Σήμερα Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, το βράδυ, έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σύδνεϋ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. ...
“Τα μπουζούκια” μια εκδήλωση πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αμβέρσα (audio)
Ta Bouzoukia είναι μια μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί (δωρεάν) στην Πλατεία Παύλου (Sint-Paulusplaats) στην Αμβέρσα το Σαββατοκύριακο στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του πολυετούς έργου πολιτιστικής κληρονομιάς IN ΣKIPPERΣTREET για την παρουσία των...