ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 01:00 - 03:00
Η Δική μας Πόλη
Θέμης Ροδαμίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ 03:00 - 04:00
Πού Πάει η Μουσική Όταν δεν την Ακούμε Πια;
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άξιος και ελπιδοφόρος

Ο μέχρι πρότινος καθηγούμενος Χάλκης και μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Το Φανάρι περιμένει από εκείνον να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της Αρχιεπισκοπής, που χρόνια τώρα ζει υπό τη σκιά οικονομικών ατασθαλιών

Πολλές ελπίδες συντροφεύουν τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που εξελέγη παμψηφεί από το Φανάρι κι αναμένεται να ενθρονιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Ο μέχρι πρότινος καθηγούμενος Χάλκης και μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος προσωποποιεί όλες τις ελπίδες του Οικουμενικού Πατριάρχη για μια νέα αρχή στη μεγαλύτερη επαρχία του πατριαρχικού θρόνου, που χρόνια τώρα ζει υπό τη σκιά οικονομικών ατασθαλιών, οι οποίες έχουν σκανδαλίσει τους πιστούς κι έχουν υπονομεύσει τις σχέσεις με το Φανάρι.

Ψηλά στην ατζέντα του νέου αρχιεπισκόπου θα βρεθούν επίσης η επαναλειτουργία της ιστορικής Σχολής της Χάλκης , η ανασυγκρότηση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη,  η συνεργασία με αμερικανικά πανεπιστήμια αλλά και οι σχέσεις με τις ετερόδοξες και ετερόθρησκες κοινότητες.

Στα 52 του μόλις χρόνια ο κ. Ελπιδοφόρος έχει διαγράψει μια πορεία τουλάχιστον εντυπωσιακή από το Μακρυχώρι της Πόλης, όπου γεννήθηκε το 1967, μέχρι την Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ, με ενδιάμεσους ακαδημαϊκούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, τη Βόνη και τον Λίβανο.

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών