Ακυρώνεται το Φεστιβάλ “Γλέντι” στο Darwin της Αυστραλίας

Ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το Φεστιβάλ “Γλέντι” στο Ντάργουιν της Αυστραλίας. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιούνταν το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου 2020, διοργανώνεται ανελλιπώς, από την Ελληνική Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας, από το 1988. Οι Έλληνες της παροικίας μοιράζονται τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον χορό και τη μουσική της πατρίδας τους με τους χιλιάδες επισκέπτες (τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αγγίζει τους 40.000).

Φωτογραφία από παλαιότερο Φεστιβάλ GleNTi (facebook)

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Βορείου Αυστραλίας και του προέδρου Νικόλα Πονίρη, “το “GleNTi” ακυρώνεται για το 2020, δεν θα δοθεί άλλη ημερομηνία και Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ακύρωση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να σχεδιάσουμε το GleNTi 2021 και να συμπεριλάβουμε έναν ξεχωριστό εορτασμό στα 200 χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία”.
Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για φέτος (τελετή τοποθέτησης στεφάνου – σχολικές εορτές) για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

Με livestream οι Λειτουργίες στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας εγκατέστησε κάμερες στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου, ώστε να μεταδίδει απευθείας μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα της www.gocna.com.au καθώς και από το livestream https://livestream.com/gocna/st-nicholas  τις Ακολουθίες και τις Θείες λειτουργίες, ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναγράφεται: “Παρακαλούμε μην προσέρχεστε στον ναό”.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος