Αυστραλία: Μια ομογενής νοσοκόμα στη μάχη για τον κορονοϊό

Η ομογενής νοσηλεύτρια του ιδιωτικού νοσοκομείου της Μελβούρνης “St. Vincent” Ερωφίλη Καούλλα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος” της Μελβούρνης για τις συνθήκες εργασίας. Αποδεικνύεται και από τη δική της μαρτυρία, ότι στην Αυστραλία των 5.300 περίπου κρουσμάτων και των 28 θυμάτων, αφενός υπήρχε  – και συνεχίζει να υπάρχει  – η δυνατότητα να προετοιμαστούν οι ιατρικές υποδομές της χώρας και αφετέρου η κατάσταση είναι και στη μακρινή ήπειρο σοβαρή. “Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία και οι μονάδες εντατικές θεραπείας να έχουν γεμίσει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Καούλλα, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία θα δώσουν από κοινού τη μάχη, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης. Ακόμη, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί Αυστραλοί γιατροί έχουν συχνή επικοινωνία με συναδέλφους τους από άλλες χώρες που έχουν ήδη χτυπηθεί πολύ από τον κορονοϊό και τους συμβουλεύουν ανάλογα.

Για την ίδια όμως αυτό που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην μάχη με τον κορονοϊό είναι η εκπαίδευση του ίδιου μας του εαυτού. “Αυτή τη στιγμή, το σημαντικότερο μέτρο που λαμβάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας όσο γίνεται περισσότερο. Εγώ προσωπικά είμαι βοηθός χειρουργείου και φροντίζω ώστε όλα να λειτουργούν άψογα για τους λειτουργούς κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Εμείς είμαστε προστατευμένοι. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μείνουμε σε απόσταση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά πραγματικά πρέπει να το τηρήσουμε. Ειδικά εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας πολύ κοινωνικός λαός, κι εγώ η ίδια κάθε Σαββατοκύριακο θέλω να βγαίνω έξω και να βλέπω τους φίλους μου. Αλλά αυτή την περίοδο πρέπει να μείνω μακριά τους.” δήλωσε στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος”.

Πηγή: neoskosmos.com
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος