Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου διοργανώνει μία ιδιαίτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Mittelstr. 33, 12167 Berlin Steglitz).
Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Εμμανουήλ Ι. Γιαννακουδάκης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα:
«Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ανάλυση της Προσωπικότητας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα».
Η ομιλία θα επικεντρωθεί στη μελέτη της ανθρώπινης προσωπικότητας και των εγγενών και επίκτητων χαρακτηριστικών που καθορίζουν την πορεία του ατόμου. Θα παρουσιαστούν επίσης σύγχρονα ψυχομετρικά μοντέλα και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που βοηθούν στη χαρτογράφηση των ταλέντων, των ικανοτήτων και της συμπεριφοράς, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε μαθητές, γονείς, εργαζόμενους και όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ανάλυση της προσωπικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας στην επαγγελματική καθοδήγηση.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου. Info@administrator
Σύντομο Βιογραφικό. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σύμβουλος – Κριτής ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1982 και Associate Editor/ Referee σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Σπούδασε Πληροφορική και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Bradford Αγγλίας, από όπου έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) στην Πληροφορική με διάκριση το 1979. Είναι κάτοχος των τίτλων Fellow (FBCS) του Βρετανικού Ινστιτούτου Πληροφορικής, C.Eng και CITP (Ορκωτός Πληροφορικής Βρετανίας). Σχεδίασε το πρώτο αυτοματοποιημένο ψυχομετρικό τεστ τεχνητής νοημοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και το πρώτο πληροφοριακό σύστημα αυτοματοποίησης του συλλογικού καταλόγου της Βρετανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης. Έχει σχεδιάσει Πληροφοριακά Συστήματα για τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή (το Ίδρυμα «Καραμανλή» στη Φιλοθέη), Χρήστο Α. Σαρτζετάκη, και Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους επιστήμονες, όπως ο Edsger Dijkstra (Πληροφορική), o Benoit Mandelbrot (Μαθηματικά), και ο John Holland (Ψυχομετρία).
Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο αποτελείται από 140 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και 20 βιβλία, 6 από τα οποία έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδοτικούς οίκους, όπως Springer-Verlag, J. Wiley, Ellis Horwood, κ.ά. Έχει λάβει 4 Βραβεία Best paper σε διεθνή Συνέδρια, όπως το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής και Κυβερνητικής το 2008.