ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκδηλώσεις στη Βικτώρια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 Η Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Επετείου Βικτώριας, που απαρτίζεται από αντιπροσώπους όλων των μεγάλων ελληνοαυστραλιανών οργανισμών στη Βικτώρια, έχει αρχίσει από τον Μάρτιο του 2020 τις προετοιμασίες για την οργάνωση και τον προγραμματισμό πληθώρας εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή πολυάριθμοι ομογενειακοί οργανισμοί, σχολεία και Ενορίες έδειξαν ενδιαφέρον να οργανώσουν κάποια επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και δήλωσαν συμμετοχή ώστε η εκδήλωσή τους να συμπεριληφθεί στο επίσημο Πρόγραμμα για το 2021 στη Βικτώρια, αλλά και στο εθνικό Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για όλη την Αυστραλία.

Συνολικά, πάνω 80 οργανισμοί και σχολεία από τη Βικτώρια έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι 130 εκδηλώσεις για τον λαμπρό αυτό εορτασμό ξεκινούν στην Αυστραλία από τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του προγράμματος  η Επιτροπή αναφέρει:

– Επίσημες διαλέξεις στην Ελλάδα με τίτλο «21 διαλέξεις για το 1821-2021» υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

– Επίσημα αναμνηστικά μετάλλια για την 200η Επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, έκδοση του Ελληνικού Εθνικού Μουσείου της Ελλάδας.

– Έκθεση με τίτλο «Το ’21 αλλιώς», η επανάσταση μέσα από φιγούρες Playmobil.

– Έντεκα διαδικτυακές διαλέξεις πάνω σε θέματα «200 χρόνια από την δημιουργία του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους».

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου