ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα νέο βραβείο καθιερώνει ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας

Ένα νέο βραβείο, το Hellenic Achievement Award, καθιερώνει από φέτος, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας.
«Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε οργανισμούς ή σε άτομα τα οποία συμβάλουν στην ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας. Τα άτομα αυτά και οι οργανισμοί θα προέρχονται είτε από την ελληνική διασπορά είτε από την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία», δήλωσε η κ. Καίτη Βαλή, (φωτογραφία) πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας στη “Φωνή της Ελλάδας”  και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.
Η κ. Βαλή αναφέρθηκε και στην ιστορία του Συλλόγου, που όπως είπε είναι ένας από τους παλαιότερους της ομογένειας του Σίδνεϋ, με έτος ίδρυσης το 1953. Όπως εξήγησε, «ο λόγος που ιδρύθηκε ήταν η διατήρηση του πνεύματος της Αθήνας, δηλαδή όλων εκείνων την ηθών και εθίμων που έχοντας τις ρίζες τους στα βάθη της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας κινδύνευαν να χαθούν στους Αντίποδες».
Οι κυριότεροι στόχοι του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας όπως απορρέουν από το αρχικό καταστατικό του ιστορικού συλλόγου είναι να διατηρήσει και να προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό της κλασσικής Αθήνας, να συμβάλλει ουσιαστικά στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας καθώς και να εκπροσωπήσει τους κατοίκους Αθηνών και τους απογόνους τους. Ακόμη, ο ιστορικός Σύλλογος φροντίζει να δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στον αθλητισμό μια πραγματική ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.