ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένας νέος Μορφωτικός Σύλλογος Ελλήνων στη Βαυαρία

Τέσσερις νέοι Έλληνες της Γερμανίας αποφάσισαν στο τέλος του 2020, να ιδρύσουν τον πρώτο Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Βαυαρίας.

Συγκεκριμένα οι Στράτος Μοσκοφίδης, Γιάννης Παππάς, Χριστίνα Χρήστου και Γιώργος Τσακίρης πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τους νέους Έλληνες στην εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Οι τέσσερις νέοι ομογενείς αφού ανέλυσαν επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, είδαν πως σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες ομογενείς υποψηφίους δεν πετυχαίνει σε καμία σχολή ελληνικού ΑΕΙ/ΤΕΙ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων (δηλαδή, δεν πιάνει το 7)! Επίσης, είδαν πως ο βαθμός του πρώτου εισαχθέντος κάθε σχολής στα πλαίσια των πανελλαδικών εξετάσεων των ομογενών στις κατηγορίες 1 και 2 είναι, κατά μέσο όρο, μόλις 65.1/100, ενώ των γηγενών (ΓΕΛ) 83.4/100. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων για ομογενείς είναι αρκετά πιο βατά σε σχέση με αυτά για γηγενείς. Έτσι, ένας από τους κύριους σκοπούς του συλλόγου είναι να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν, με τις όποιες γνώσεις και δυνατότητές τους, τους μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού αλλά και συνολικά τους νέους προς πιο αξιοσημείωτες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σταδιοδρομίες.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ελλήνων Βαυαρίας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες με περιεχόμενο την ενημέρωση και καθοδήγηση των Ελλήνων μαθητών, φοιτητών και νέων του εξωτερικού προς αξιοσημείωτες σταδιοδρομίες. Ακόμη, θα διοργανώνει διάφορους ομαδικούς και ατομικούς διαγωνισμούς, με χρηματικό έπαθλο, για μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού καθώς και θα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή ποικίλων επιστημονικών και κοινωνικοπολιτικών θεμάτων.

Στην ιστοσελίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Βαυαρίας μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι πληροφορίες για σπουδές στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στην Αγγλία για την επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και υπηρεσία για ψυχολογική υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.gbv-in-bayern.com/
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος