ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ: Συζήτηση – παρουσίαση του βιβλίου «Η μοναχοκόρη» της Γουαδαλούπε Νετέλ

Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Ελληνο-ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις), σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 21:30, στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση – παρουσίαση του βιβλίου «Η μοναχοκόρη» της Γουαδαλούπε Νετέλ που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση της Νάννας Παπανικολάου.

Η Μεξικανή συγγραφέας, Γουαδαλούπε Νετέλ, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, σε αυτό το βιβλίο καταγράφει τις αμέτρητες μορφές της μητρότητας, τις μάχες, τα δράματα, καθώς και τους τρόπους που μαθαίνουμε τελικά να αγαπάμε.

Αλίνα, Λάουρα, Ντόρις. Τρεις σύγχρονες γυναίκες βιώνουν διαφορετικά τη μητρότητα. Το βιολογικό ένστικτο, οι οικογενειακές προσδοκίες, τα επαγγελματικά όνειρα και οι κοινωνικές επιταγές τις οδηγούν σε ετερόκλητες αποφάσεις. Σύλληψη, έκτρωση, στείρωση, αποβολή, γέννα: το γυναικείο σώμα γίνεται πεδίο αντικρουόμενων δυνάμεων ανάμεσα στην ελεύθερη επιλογή και την επιβεβλημένη απόφαση.

Η Γουαδαλούπε Νετέλ θα συνομιλήσει για το βιβλίο της με την μεταφράστριά της Νάννα Παπανικολάου και με την Ελληνίδα συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η συζήτηση-παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά και στα ισπανικά (ταυτόχρονη μετάφραση).

Σύνδεση Live Stream

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι μια από τις πιο σημαντικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις της Αθήνας από το 2008 και το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα με θέμα την ιβηροαμερικανική λογοτεχνία. Από το 2012, διεξάγεται επίσης στα νησιά της Λευκάδας και της Κρήτης, ενώ από το 2022 λαμβάνει χώρα και στη Χαλκίδα.

Το πολιτιστικό αυτό γεγονός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας και του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.