ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 06:15 - 07:00
Τα Τραγούδια της Παρέας
ΕΠΟΜΕΝΟ 07:00 - 07:05
Ο ποιητής/η ποιήτρια της εβδομάδας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται στο εξωτερικό ζητούν λύση…

Πάρα πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα αλλά βρίσκονται λόγω κορωνοϊού στη Γερμανία, ζητούν να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα Πανεπιστήμια.
Προχώρησαν έτσι στην ανοιχτή επιστολή που ακολουθεί:

Ανοιχτή επιστολή ομογενών φοιτητών που θέλουνε να επιστρέψουν στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα στην Ελλάδα

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Με αφορμή την άρση των μέτρων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα -περιλαμβανομένων και των ακαδημαϊκών μαθημάτων και συγκεκριμένα των κλινικών και των εργαστηρίων- εμείς, οι φοιτητές της ομογένειας από την Γερμανία συντάσσουμε την κάτωθι επιστολή για να εκφράσουμε την επιθυμία μας για τον επαναπατρισμό μας ώστε να μπορέσουμε να παραστούμε στις ακαδημαϊκές μας υποχρεώσεις.

Μπορεί να επιλέξαμε να επιστρέψουμε στην Γερμανία αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου ζουν και εργάζονται οι γονείς μας, ωστόσο, είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα χαίρει εκτίμησης και σεβασμού για την ωριμότητα και την επικαιρότητα που αντιμετώπισε την κρίσιμη αυτή απειλή για την δημόσια υγεία. Δεδομένων των αποφάσεων που λήφθηκαν με γνώμονα τις γνωματεύσεις των ειδικών που αφορούν στην επιστροφή στα πανεπιστήμια για την παρακολούθηση των κλινικών και των εργαστηρίων διεκδικούμε το δικαίωμα μας για ενεργή συμμετοχή στις σπουδές μας. Επικοινωνήσαμε ήδη με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο εξωτερικών, την Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και τα ελληνικά προξενεία σχεδόν όλων των κρατιδίων. Δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για το πρόβλημα μας.

Γνωρίζουμε την ύπαρξη της πτήσης από Βρυξέλλες προς το αεροδρόμιο της Αθήνας όπως επίσης γνωρίζουμε την τιμή της συγκεκριμένης πτήσης την οποία δεν μπορεί να προμηθευτεί ένας εργαζόμενος, πόσο μάλλον ένας φοιτητής. Ζητούμε να επιτραπεί η άμεση επιστροφή στα φοιτητικά μας σπίτια που τόσο καιρό πληρώνουμε κανονικά, με γνώση και σεβασμό στο πρωτόκολλο δεκαπενθήμερης απομόνωσης για τους ταξιδιώτες εξωτερικού το οποίο δεχόμαστε να ακολουθήσουμε προθύμως και συνειδητά.

Με εκτίμηση,
Οι Έλληνες ομογενείς φοιτητές της Γερμανίας.

Πηγή: doryforos.org