ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 04:00 - 05:00
Κουβέντες Μακρινές
Νατάσα Βησσαρίωνος
ΕΠΟΜΕΝΟ 05:00 - 06:00
Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό
Γιάννης Παπουτσάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μαγειρεύοντας στην Αγγλία | 30.06.2024, 10:00

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» με την Eliana Nunes φιλοξενεί τον Γιάννη Παπαμελέτη, τον Δημήτρη Μπλαχούρα και τον Παντελή Καράτι. Αυτοί οι τρεις νέοι άνθρωποι, οι οποίοι μετανάστευσαν από την Ελλάδα στην Αγγλία, εργάζονται με επιτυχία στον τομέα της εστίασης. Θα μιλήσουν για τη ζωή και την εργασία στην Αγγλία, καθώς και τα όνειρά τους για το μέλλον.



Ο Γιάννης Παπαμελέτης, με καταγωγή από τα Μέγαρα Αττικής, είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Just Greek Penrith στη βόρεια Αγγλία, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τη σύντροφό του, Μαρία Σκαρλάτου. Το Just Greek Penrith έχει διακριθεί με διάφορα βραβεία, ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Take away» σε όλη την Αγγλία.

Ο Δημήτρης Μπλαχούρας, ο οποίος μεγάλωσε στην Πάτρα και κατάγεται από το Αγρίνιο, εργάζεται ως Research and Development (R&D) sous chef στο Annabel’s. Το Annabel’s βρίσκεται στη περιοχή του Mayfair στο Λονδίνο και αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποκλειστικά πριβέ κλαμπ του κόσμου.

O Παντελής Καράτι, ο οποίος μεγάλωσε στην Τρίπολη και κατάγεται από την Αλβανία, εργάζεται ως sous chef στο Firebird, το γκουρμέ, μεσογειακό εστιατόριο στη περιοχή του Soho στο Λονδίνο. Είναι είκοσι τριών ετών και μετανάστευσε στην Αγγλία σε ηλικία μόλις δεκαοχτώ ετών.

Παρουσίαση: Eliana Nunes