Η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών “ξαναχτυπά” με νέο video

Η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποκλειστικό σκοπό να υπηρετήσει την καλή ελληνική μουσική και να καλύψει μια ανάγκη πολλών ανθρώπων που ζουν στις Βρυξέλλες, Ελλήνων και μη. Τα έσοδα από τις εμφανίσεις της χορωδίας  διατίθενται πάντα για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε διάφορα ιδρύματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Δημιουργήθηκε το 2013 και η δράση της ειδικά από το 2016 και μετά αγκαλιάστηκε έντονα από τους μουσικόφιλους του Βελγίου, ομογενείς και αλλογενείς.
Συμμετέχει ανελλιπώς στην μεγάλη εκδήλωση “12 ώρες για την Ελλάδα” που τα έσοδα βοηθούν στην κάλυψη της θέρμανσης των σχολείων της Β. Ελλάδας, ακόμη στη συναυλία του  Πάνου Γουργιώτη,“Hatzidakis Revisited”, στην εκδήλωση για την συμπλήρωση των 60 ετών από την υπογραφή της συνεργασίας Βελγίου – Ελλάδας, στο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και πρόσφατα, λίγο πριν ο κορωνοϊός “χτυπήσει” την πόρτα του Βελγίου στη μεγάλη συναυλία της Λίνας Νικολακοπούλου, με τον Θοδωρή Βουτσικάκη σε μουσική Nicola Pioviani.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών είναι το μόνο ελληνικό μουσικό σύνολο στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει την καλλιτεχνική της δημιουργία διαδικτυακά. Την περίοδο της Μ. Εβδομάδας μας είχαν συγκινήσει με ένα video που δημιούργησαν.

Χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου, κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η νέα τους διαδικτυακή δημιουργία, που αποτελεί φόρο τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι που  έφυγε από κοντά μας, στις 15 Ιουνίου 1994.
Σε συνεργασία με την Premieract,παρουσιάζουν το τραγούδι  “Κάθε Κήπος” (“Όνειρο Παιδιών της Γειτονιάς”) από το άλμπουμ “Οδός Ονείρων” που περιέχει μουσική και τραγούδια από το ομώνυμο έργο που ανέβηκε στο θέατρο Μετροπόλιταν των Αθηνών, στις 14 Ιουνίου 1962.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “Ο Μάνος Χατζιδάκις άρχισε πριν 26 χρόνια το ταξίδι του για τα άστρα… Ευτυχώς για εμάς, η ασυμβίβαστη σκέψη του δεν έχει ακόμη σιγήσει


Μουσική / Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις
Χορωδιακή επεξεργασία : Δημήτρης Καρβούνης
Στην ηχογράφηση για το παρόν βίντεο συνόδευσε στο πιάνο, από απόσταση, ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης. . Διδασκαλία – Διεύθυνση : Χρήστος Γκακούδης (Καλλιτεχνικός διευθυντής Ελληνικής Χορωδίας Βρυξελλών)

Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού και παραγωγή βίντεο : Στέλλα Ζαρκαλή

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/hellenic.choir.brussels/
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος