Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει τηλεδιάσκεψη για τον Covid-19

Διεθνή τηλεδιάσκεψη με θέμα «Πως θα λήξει η πανδημία του Covid-19» και «Νέα εμβόλια για τον Covid-19», διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Σωματείων Βορείου Αμερικής, την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης και διακεκριμένους επιστήμονες ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο.

Ως κύριοι ομιλητές έχουν προσκληθεί ο καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιόδρας από Ελλάδα, η καθηγήτρια κα Αναστασία Κοτανίδου από Ελλάδα, ο καθηγητής κ. Μανώλης Κογεβίνας από Ισπανία, o καθηγητής κ. Μιχάλης Ιωαννίδης από Αυστρία, o κ. Γεώργιος Γιανκόπουλος της Regeneron από ΗΠΑ, ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer και ο καθηγητής του Harvard κ. Στέφανος Κάλες.

Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ έχει προσκληθεί και ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ομογενείς γιατροί και επιστήμονες από 25 κράτη, ιατρικοί σύλλογοι ομογενών ιατρών από πολλά μέρη του κόσμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι ιατρικών σχολών, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Αυτή η πρώτη συνάντηση θα αποτελέσει και ορόσημο για να ενωθούν όλοι οι Έλληνες ομογενείς γιατροί και επιστήμονες στη μάχη κατά του Covid-19.

Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 17.00 μμ. έως 19.00 μμ., θα συντονίσουν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών κ. Iωάννης Χρυσουλάκης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος την ευθύνη και την Προεδρία της Τηλεδιάσκεψης θα έχει ο Δρ. Σ. Μεζίτης, Επ. Καθηγητής, New York Presbyterian Hospital /Cornell Medicine, Lenox Hill Hospital New York, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Σωματείων Βόρειας Αμερικής.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα