Η καραντίνα οδηγεί σε δημιουργία και τους Έλληνες μουσικούς της Βιέννης

Οι καλλιτέχνες, όπως και όλοι μας, στις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό, έχουν μείνει κλεισμένοι στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπαψαν να δημιουργούν.

Ένας από αυτούς είναι και ο ομογενής μουσικός Οδυσσέας Σταμόγλου μόνιμος κάτοικος Αυστρίας που προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό διδάσκοντας μουσική και τραγούδι.

Στη διάρκεια της καραντίνας, μέσα από την ανάγκη του να έρθει σε επαφή με άλλους μουσικούς, να δημιουργήσει, έγραψε το ένα καινούργιο τραγούδι. Το  τραγούδι “Άνθρωποι” δημιουργήθηκε με τη συνεργασία ενός ακόμη ομογενή μουσικού, του Γιάννη Ράπτη αλλά και με τη βοήθεια του Stephan Steiner. Το video του τραγουδιού αρχίζει με ένα μικρό σκετς με μάσκες και φερετζέδες. Στη συνέχεια ακολουθεί η ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού και ο συνδυασμός των τριών video των μουσικών.
Πρόκειται για μια αυτοσχέδια ομαδική δουλειά, που δε θα ήταν εφικτή δίχως την διάθεση για δημιουργία, το χιούμορ και το μεράκι όλων των συμμετεχόντων. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλη την Ομογένεια.

“Άνθρωποι” , μουσική & στίχοι, Οδυσσέας Σταμόγλου, Κιθάρα: Γιάννης Ράπτης, Βιολί: Stephan Steiner, ήχος: Γιώργος Παλήλης

Ο Οδυσσέας Σταμόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει εξερευνήσει μια ευρεία γκάμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, στο χώρο της εικονογράφησης, του design, της ταινίας και της μουσικής . Κατοικεί στη Βιέννη από το 2012, όπου εργάζεται ως ανεξάρτητος εικονογράφος και μουσικός.

Περισσότερες πληροφορίες: www.odysseusart.com
Πηγή: https://www.hephaestuswien.com
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος