Η ομογένεια της Αυστραλίας στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

Την υποστήριξή του στα Παιδικά Χωριά SOS ανανεώνει ο οργανισμός The Hellenic Initiative Australia (THI Australia), προσφέροντας το ποσό των 20.000 ευρώ για τη συνέχιση, για δεύτερη χρονιά, της λειτουργίας του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Πάτρα.

Το κέντρο, προσφέρει κρίσιμα μαθήματα, συμβουλευτική υποστήριξη αλλά και διατροφή σε παραπάνω από 200 παιδιά. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή είναι άνεργοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του οργανισμού THI, κ. Νικόλας Παππάς, συναντήθηκε πριν μερικές εβδομάδες με τον γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαπα, στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ένα αντίστοιχο κέντρο που λειτουργεί στην Κυψέλη. «Βλέποντας αυτό το κέντρο θυμήθηκα τι σημαίνει η λέξη κυψέλη. Τα παιδιά εκεί ήταν σαν τις μέλισσες σε μια όαση μάθησης και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το κέντρο της Πάτρας ήταν πλήρες την πρώτη χρονιά λειτουργίας του», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, ευχαρίστησε το THI για την συνεχόμενη στήριξή του και δήλωσε ότι το κέντρο στην Πάτρα που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι τον Φεβρουάριο, έχει βοηθήσει σημαντικά τις οικογένειες.

 

Πηγή: neoskosmos.com

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα