ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 14:00 - 15:00
Greek Music Express
Ηρακλής Οικονόμου
ΕΠΟΜΕΝΟ 15:00 - 16:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΗΠΑ: Τα 17 χρόνια γιορτάζει σήμερα η εφημερίδα “Greek News”

Τα δέκατα έβδομα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, της οποίας το πρώτο φύλλο εκδόθηκε στις 7 Απριλίου του 2003.

Στο κεντρικό άρθρο, αναφέρονται οι επαγγελματικές και εθνικές αξίες που εξακολουθεί διαχρονικά να στηρίζει η εφημερίδα, δηλαδή «να υπηρετείς την ενημέρωση με υποκειμενική ανιδιοτέλεια, να είσαι γέφυρα μεταξύ της Ομογένειας της Αμερικής και της Γενέτειρας, να προασπίζεσαι τον παγκόσμιο Ελληνισμό και τα εθνικά του δίκαια αταλάντευτα, χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία και να στηρίζεις την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και τους θεσμούς της, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της πολιτισμικής εθνικής μας ταυτότητας και της προαγωγής της κοινότητάς μας στην Αμερικανική κοινωνία“.

Τέλος γίνεται λόγος για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει και η εφημερίδα τις μέρες αυτές. “Αυτή την περίοδο ο αγώνας που δίνουμε για την ενημέρωση είναι δύσκολος. Με όλο τον κόσμο στα σπίτια του και ελάχιστες επιχειρήσεις να λειτουργούν και τους συλλόγους να μην κάνουν εκδηλώσεις, τα έσοδα έχουν πέσει δραματικά κι η έκδοσή μας γίνεται δύσκολη. Όμως θα συνεχίσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι εσείς, οι αναγνώστες μας…. θα μας στηρίξετε να γιορτάσουμε σε ένα χρόνο ξανά μαζί, υπό καλύτερες για όλους συνθήκες“.