Κλειστές για τους πιστούς επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μελβούρνης λόγω κορονοϊού

Λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Μελβούρνη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ανακοίνωσε τη διακοπή της δημόσιας λατρείας σε επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές κινδύνου. Πρόκειται για τις ακόλουθες:

Αγία Τριάδα Footscray, Αγία Παρασκευή St Albans, Άγιος Δημήτριος Ascot Vale, Παναγία Σουμελά East Keilor, Άγιος Βασίλειος Brunswick, Άγιος Ελευθέριος Brunswick, Άγιος Νεκτάριος Fawkner.

Με σχετική Εγκύκλιο, που απευθύνεται στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο, ο Σεβασμιώτατος διευκρινίζει πως οι συγκεκριμένες εκκλησίες θα μείνουν κλειστές για τους πιστούς, αλλά θα τελούνται κανονικά όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες, από τον ιερέα και τον ψάλτη.

Όσον αφορά στα μυστήρια και τις κηδείες, προτείνεται, εφόσον είναι δυνατόν, να τελούνται σε άλλους ναούς – διαφορετικά, να τελούνται σε αυστηρά στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Πηγή: Νέος Κόσμος