ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 06:15 - 07:00
Τα Τραγούδια της Παρέας
ΕΠΟΜΕΝΟ 07:00 - 07:05
Ο ποιητής/η ποιήτρια της εβδομάδας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λονδίνο: Με την Ιθάκη του Καβάφη “ξορκίζουν” τον κορονοϊό ηθοποιοί

της Νατάσας Βησσαρίωνος

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Καβακιώτης και οι μαθητές του “Drama Classes London“, κατά βάση ομογενείς, θέλησαν να μοιραστούν δύο γραμμές από το ποίημα του Αλεξανδρινού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη “Ιθάκη” σε ένα ξεχωριστό video, αντιμετωπίζοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο την πανδημία.

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είχε την έμπνευση για το συγκεκριμένο video και όπως ανέφερε στη  “Φωνή της Ελλάδας”  διάλεξαν αυτό το ποίημα όχι μόνο για τη διαχρονικότητα του, αλλά και για το ότι τους δίνει κουράγιο σε αυτό το μεγάλο ταξίδι που κάνουμε όλοι αυτές τις δύσκολες μέρες γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας και τις αντοχές μας. “Το ίδιο το ταξίδι είναι το όπλο μας για να βγούμε σίγουρα διαφορετικοί όταν φτάσουμε στον προορισμό μας, στην Ιθάκη” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης  είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης που μένει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο εδώ και 13 χρόνια. Σπούδασε Θεολογία και Κοινωνιολογία στη Θεσσαλονίκη , Θέατρο (αρχικά στην Πειραματική σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης)   και στη συνέχεια στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, στο Royal Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, στο Steppenwolf Company του Λος Άντζελες καθώς και στο Directors Lab του Lincoln Center της Juilliard της Νέας Υόρκης. Έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως η Αναστασία Ρεβή, η Μελίνα Θεοχαρίδου, η Shani Erez, η Ιόλη Ανδρεάδη, η Kat Heath ο Jeff Perry, η Sasa Rakef, ο Ben Naylor κ.ά. Έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Shakespeare’s Globe του Λονδίνου και έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραγωγές σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των υποψηφίων του Masters of Arts in Acting στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου και αποτέλεσε λέκτορας Υποκριτικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του “Mazi theatre” που εδρεύει στο Λονδίνο και  Διευθυντής του studio υποκριτικής «Drama Classes London» που ίδρυσε το 2013 και στο οποίο έχουν διδαχτεί θέατρο πάνω από 130 μαθητές απ’ όλον τον κόσμο!

“Οι μαθητές μου με συγκινούν με την ψυχική δύναμη που απλόχερα χαρίζουν χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο και μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να έχουμε καταλάβει στο τέλος οι Ιθάκες τι σημαίνουν…» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης και ευχήθηκε από το Λονδίνο “Καλή δύναμη σε όλους!”.