Μασσαλία: Γάλλοι μαθητές παρουσίασαν στα ελληνικά τον “Πλούτο” του Αριστοφάνη

Η ιστορικός και φιλόλογος Ιωάννα Μουσικούδη διδάσκει ελληνική γλώσσα και ιστορία στο Λύκειο Thiers και στην Ελληνική Ένωση Μασσαλίας. Οι μαθητές του Λυκείου Thiers παρουσίασαν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», ταξιδεύοντάς μας στην αρχαία Αθήνα.

Όλα τα έργα ήταν μεταφρασμένα στα Γαλλικά και προσαρμοσμένα στο επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κα Μουσικούδη. Οι διάλογοι ήταν γραμμένοι με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο και μια εισαγωγή προηγούνταν καθεμιάς από τις τέσσερις παραστάσεις πράγμα που επέτρεπε να καταλάβουν και οι Γάλλοι θεατές ακριβώς το περιεχόμενο των έργων. Η μουσική επένδυση της παράστασης όσο και η επιλογή των κουστουμιών έγινε επίσης με προσωπική φροντίδα της κας Μουσικούδη. Καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, οι διάλογοι παρουσιάζονταν σε οθόνη μεταφρασμένοι στα γαλλικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να καταλαβαίνουν ακριβώς κάθε στιγμή τα όσα διαδραματίζονταν επί σκηνής, πρόσθεσε.

[iframe src=”https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/ert3/themata-ert3/06/27-10-29-massalia-parastash.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/06/27-10-29-massalia-parastash_2.jpg”]