Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία – θεσμός “12 ώρες για την Ελλάδα”

Δυο σπουδαίες φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου τίμησαν με την παρουσία τους την φετινή διοργάνωση για τις «12 Ώρες για την Ελλάδα», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.
Ο Κώστας Χατζής, που με την ιδιότυπη φωνή και το προσωπικό του ερμηνευτικό ύφος έχει αναδειχτεί σε φυσιογνωμία του σύγχρονου τραγουδιού, της μπαλάντας και του νέου κύματος και η Ελένη Βιτάλη, που με την μεγάλη έκταση και την χροιά της φωνής της έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο σύγχρονο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράστηκαν την σκηνή της Salle de la Madeleine. Την βραδιά άνοιξε η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Γκακούδη. Τον Κώστα Χατζή συνόδευσαν οι Μαρία Αλεξίου (τραγούδι) και Γιώργος Παγιάτης (πιάνο), ενώ την Ελένη Βιτάλη συνόδεψε ο Παναγιώτης Μάργαρης (κιθάρα) σε ένα μαγικό ρεσιτάλ.

Η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών μαζί με τον Κώστα Χατζή στη σκηνή της Salle de la Madeleine

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά διοργάνωση των «12 Ωρών», της συναυλίας-θεσμού, που συνεργάζεται στην Ελλάδα με το Ίδρυμα International Foundation for Greece με σκοπό τη στήριξη του προγράμματος “Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία”. Στόχος του προγράμματος είναι η διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως, καθώς και άλλες περιπτώσεις που κάθε φορά χρίζουν βοηθείας, όπως ήταν για παράδειγμα πέρσι οι πυρκαγιές στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, ή πρόπερσι οι καταστροφικές βροχοπτώσεις στην Σαμοθράκη.

Η συναυλία “12 ώρες για την Ελλάδα”, ξεκίνησε το 2012 από τον Βέλγο φιλέλληνα Jimmy Jamar. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Βέλγος στην υπηκοότητα, πήρε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει πολίτες εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες διαφόρων εθνικοτήτων, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης. Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, το φαγητό της και την κουλτούρα της.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος
Φωτογραφίες: facebook: 12 ώρες για την Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.12hoursforgreece.eu/