Από την Κυριακή 15 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου πραγματοποιείται φέτος για 10η συνεχή χρονιά στο Νέο Ίτιλο της Μάνης το ετήσιο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή επιστημόνων και φοιτητών από 6 χώρες.
Το Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για φοιτητές και κλινικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης θα απονείμει τα βραβεία επίδοσης στους φοιτητές οι οποίοι θα αριστεύσουν τόσο στις ερευνητικές παρουσιάσεις, όσο και στο γραπτό διαγωνισμό που βασίζεται στο περιεχόμενο των διαλέξεων. Ένας από τους κύριους στόχους του θερινού σχολείου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η εκπαίδευση των φοιτητών σε καινοτόμες προσεγγίσεις βασικής, κλινικής και βιοεπιστημονικής έρευνας.
Το πρόγραμμα διάρκειας 1 εβδομάδας παρέχεται στο μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων χωρίς δίδακτρα, χάρη σε ευγενικές χορηγίες Ελλήνων ομογενών και φαρμακευτικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Φέτος θα συμμετέχουν 31 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ανάμεσα στους 28 ομιλητές, συμπεριλαμβάνονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.
Η εκπαίδευση στο θερινό σχολείο περιλαμβάνει εντατικές σειρές διαλέξεων, στις οποίες οι φοιτητές αξιολογούνται για την απόδοσή τους. Οι ομαδικές παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς έρευνας στοχεύουν στην εξέλιξη του επιστημονικού υποβάθρου των συμμετεχόντων, αλλά και των ικανοτήτων παρουσίασης επιστημονικών θεμάτων.
Επιπρόσθετα, το θερινό σχολείο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία μεντορείας, καθώς δίνει τη δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων κι αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με διακεκριμένους καθηγητές και αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές για την καριέρα και τις ερευνητικές τους ανησυχίες.
- (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : «Ηφαιστος Βιέννης»)