ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 13:05 - 14:00
Αφύλαχτη Διάβαση
Θωμάς Σίδερης
ΕΠΟΜΕΝΟ 14:00 - 15:00
Η Φωνή Που Μας Ενώνει
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μελβούρνη: Δώδεκα συνολικά οι νεκροί ομογενείς από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, συνολικά τις τελευταίες μέρες πέθαναν δώδεκα Έλληνες ηλικιωμένοι της Μελβούρνης από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά την περίπτωση της «Βασιλειάδας», του Ελληνικού Γηροκομείου της Μελβούρνης, σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί, από κορωνοϊό πέθαναν στο συγκεκριμένο γηροκομείο η Μαρία Βασιλάκη, 81 χρόνων, ο Δημήτριος Φωτιάδης, 79 χρόνων, η Γεωργία Μιτσινίκου, 87 χρόνων, και η Ελένη Αλεξίου. Κάποια ονόματα δεν είχαν γίνει γνωστά από τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στη «Βασιλειάδα» φιλοξενούνται 120 τρόφιμοι εκ των οποίων οι 71 είναι μολυσμένοι από τον ιό. Εξάλλου, έχουν μολυνθεί και 21 μέλη του προσωπικού. Μάλιστα, ένα απ’ αυτά νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου. Επίσης, αρκετοί τρόφιμοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, στο ίδρυμα βρίσκονται γιατροί και νοσοκόμοι και μόλις κρίνουν ότι κάποιος τρόφιμος χρειάζεται θεραπεία τον στέλνουν στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα “Νέος Κόσμος” κάνει αναφορά στις ευθύνες που πολλοί συγγενείς νεκρών επιρρίπτουν στο ίδρυμα, το οποίο έχει περάσει πλέον στον προσωρινό έλεγχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του ιδρύματος την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του γηροκομείου εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια των τροφίμων, ενώ αντικρούουν
τις κατηγορίες για παραλείψεις.