Μελβούρνη: Η “Ποντιακή Εστία” έγινε 48 χρονών

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Υπαπαντής του Κυρίου στο Coburg, γιορτάστηκαν τα 48 χρόνια πολιτιστικής δράσης και προσφοράς της Ποντιακής Εστίας.

Με την παρουσία εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων και των δύο Ομοσπονδιών, αλλά και αδελφών Ποντιακών Σωματείων από το Σίδνεϋ, το Περθ, την Καμπέρα και τη Μελβούρνη, η βραδιά είχε μια ξεχωριστή λάμψη δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του ποντιακού Ελληνισμού.

Στιγμιότυπο από την εορταστική βραδιά

Υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων του Πόντου, που τους απέδωσαν οι μουσικοί, Κυριάκος Φωτιάδης (προσκεκλημένος από το Σίδνεϋ), ο Γιάννης Καράδης στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Πιλαλίδης, ο Δημήτρης Τσομπανόπουλος στα νταούλια, ο Κώστας Κοστίδης, ο Στέφανος Λεβογιάννης στη λύρα, ο Μιχάλης Βασιλείου στο αγγείο, και ο Γιώργος Μπλέτας στα πλήκτρα, καθώς και με την εκρηκτική εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων, γλέντησαν και πανηγύρισαν τα μέλη και φίλοι του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Τσεπραϊιλιδης, βλέποντας την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, δήλωσε ικανοποιημένος αλλά και αισιόδοξος για το μέλλον του Συλλόγου, αλλά και όλης της πορείας του ποντιακού ελληνισμού στην Αυστραλία. Επίσης, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από τον αριθμό των χορευτών που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις.

Πηγή: neoskosmos.com