Μελβούρνη: Ομογενής υπουργός Υγείας εκλιπαρεί τους Έλληνες να μείνουν σπίτι

Έκκληση στον Ελληνισμό της Αυστραλίας να μείνει σπίτι το φετινό Πάσχα απηύθυνε προς την ομογένεια η ομογενής υπουργός Υγείας της Βικτώριας, Τζένη Μικάκου.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος“, η  ομογενής υπουργός είπε ότι η κατάσταση στην Αυστραλία και ειδικότερα στη Βικτώρια είναι ενθαρρυντική, χάρη στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν έγκαιρα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.
Η κ. Μικάκου τόνισε ότι το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή στο ημερολόγιο των Ελλήνων. «Μας αρέσει να συγκεντρωνόμαστε στο πασχαλινό τραπέζι όλη η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι. Φέτος, όμως, επιβάλλεται να μην τηρήσουμε το έθιμο αυτό. Για τη δική μας υγεία και για την υγεία των αγαπημένων μας. Ούτε τραπεζώματα για πολλούς ούτε επισκέψεις. Εκλιπαρώ τους ομογενείς να μην πάνε στους γονείς τους ούτε τα εγγόνια στις γιαγιάδες και τους παππούδες. Ξέρω είναι μεγάλη θυσία αυτό που ζητάμε, αλλά έτσι πρέπει. Θα ανταλλάξουμε ευχές μέσω τηλεφώνου».

Η ίδια πρόσθεσε ότι περιμένει πως και πώς να τελειώσει αυτή η δοκιμασία για να αγκαλιάσει σφιχτά και η ίδια τη μητέρα της.
«Το ίδιο φαντάζομαι ότι αισθάνονται όλοι οι ομογενείς. Όμως χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή.
Η κ. Μικάκου ανέφερε  ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στους πολίτες έχουν αποτελέσματα και ότι οι  ισχύοντες περιορισμοί θα εφαρμόζονται στη Βικτώρια έως τις 11 Μαΐου και τότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση.
«Αν άρουμε τις απαγορεύσεις πολύ νωρίς, υπάρχει κίνδυνος να έχουμε δεύτερο κύμα ξεσπάσματος της πανδημίας και τότε τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια» υπογράμμισε.
Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η επαγρύπνηση επιβάλλεται γιατί έρχεται και χειμώνας στην Αυστραλία.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά και έχει πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα, να ζητήσει να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό.

Πηγή: neoskosmos
Φωτογραφία: facebook
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος