ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία ακόμη βράβευση για τον ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη

Tο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής βράβευσε τον ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη με το βραβείο Διαρκούς Αρχιτεκτονικής Αριστείας για την δουλειά του σε μία από τις πρώτες πολυκατοικίες στο εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, τα λεγόμενα Melbourne Terrace Apartments, μία πολυκατοικία που αποτελείται από 60 διαμερίσματα.
Το κτίριο θεωρείται ένα από τα είκοσι καλύτερα κτίρια στην Αυστραλία του 20ού αιώνα και από τις πρώτες πολυκατοικίες που χτίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Το βραβείο αφορά τη δουλειά του ομογενή αρχιτέκτονα σε ένα κτίριο που χτίστηκε το 1994, και αναγνωρίζει ότι από τα πρώτα βήματα της καριέρας του ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Η εταιρεία του ομογενούς αρχιτέκτονα, η Fender Katsalidis Arhitects, έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για έργα της.
Από το 1996, λειτουργεί από κοινού με τον Καρλ Φέντερ στο Σάουθ Μπανκ της Βικτώριας. Μόνο το 2008, για παράδειγμα, το γραφείο τους έλαβε 10 εθνικές τιμητικές διακρίσεις, ενώ και το 2012 έφτασε τις 9, από τις συνολικά 42 που έχει πετύχει στο διάστημα αυτό των 16 χρόνων.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νώντας Κατσαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αυστραλία και ήταν στην επιτροπή ειδικών που επέλεξαν το σχέδιο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.