Μια Ελληνική Λέσχη Ανάγνωσης στο Λουξεμβούργο |16.06.2024, 10:00

Tην Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή “Οι Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο”, μεταδίδεται το 2ο μέρος της συνέντευξης τριών εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Λέσχης Ανάγνωσης Λουξεμβούργου, των κ.κ. Όλγας Ιωαννίδου, Μαρίας Σπυρογιάννη και Πέτρου Παπακαλού.

Μία ώρα εκπομπής (που μεταδόθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024) δεν ήταν αρκετή και έτσι τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Λέσχης Ανάγνωσης Λουξεμβούργου συνεχίζουν τη συζήτηση με τον Μάκη Σιπετζή για θέματα που αφορούν το βιβλίο σήμερα, σκέψεις για τη διαδικασία της συγγραφής, τις πρακτικές της Ελληνικής Λέσχης Ανάγνωσης Λουξεμβούργου αλλά και με αναφορές στο Λουξεμβούργο του σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα.

Η Ελληνική Λέσχη Ανάγνωσης Λουξεμβούργου δημιουργήθηκε το 2019 από μια ομάδα πέντε ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα τη λογοτεχνία και το διάβασμα. Από το 2019 μέχρι σήμερα, η Λέσχη Ανάγνωσης οργάνωσε πάνω από σαράντα συναντήσεις στις οποίες συζητήθηκε αντίστοιχος αριθμός βιβλίων, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, σε κάποιες από τις συναντήσεις, η Ελληνική Λέσχη Ανάγνωσης Λουξεμβούργου είχε την τιμή να φιλοξενήσει σημαντικούς συγγραφείς από την Ελλάδα, όπως τον Θανάση Τριαρίδη, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη, τη Μαρία Αγγελίδου και τον Ισίδωρο Ζουργό, οι οποίοι μίλησαν για το έργο τους. Τη φετινή χρονιά, για πρώτη φορά, η Λέσχη Ανάγνωσης συναντήθηκε και με τρεις Λουξεμβουργιανούς συγγραφείς που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Λογοτεχνίας του Λουξεμβούργου.

Μετάδοση: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας

‘Έρευνα- παρουσίαση : Ευθύμιος Σιπετζής, Γλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge, Καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο

Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη