ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα Υόρκη: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

«Στον δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας. Πλεύση προς την ελευθερία», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που διοργανώνει η εταιρεία η GlobalAlive LLC με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης και θα καταλήξει στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου θα κορυφωθεί ο συμβολισμός του μηνύματος των αγωνιστών του 1821 που έθεσαν την Ελευθερία ως το υπέρτατο αγαθό του ελληνικού έθνους, πετυχαίνοντας τελικά αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, δεκάδες ιστιοφόρα και σκάφη στολισμένα με ελληνικές σημαίες και σύμβολα της Επανάστασης θα πραγματοποιήσουν έναν εντυπωσιακό πλου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν και τη συνεισφορά του Ναυτικού στην επιτυχία του Αγώνα, αλλά και την αρχέγονη σχέση των Ελλήνων με το υδάτινο στοιχείο.

Επικεφαλής της πομπής θα είναι ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο μέσα στο οποίο θα βρίσκονται δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ από την Αμερική και την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της πλεύσης, η διεθνούς φήμης aerial dancer, Κατερίνα Σολδάτου, θα παρουσιάσει ένα extreme show χορεύοντας δεμένη με γαλανόλευκα πανιά από το μεγαλύτερο κατάρτι του ιστιοφόρου. Ο χορός στο κενό της Κατερίνας Σολδάτου θα είναι μια αλληγορική αναπαράσταση του ηρωισμού των Ελλήνων οι οποίοι “βούτηξαν στο κενό” σε μια μάχη ενάντια στην υπερδύναμη της εποχής, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και νίκησαν με τις λιγοστές τους δυνάμεις.

Η ιδέα της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να ευαισθητοποιήσει την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε όλο τον κόσμο, να αυξήσει το ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και να εκτιμήσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ελληνική επανάσταση κατά τη διάρκεια του 1821 – 1829.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα: https://www.greece2021.nyc

Πηγή: Αναμνήσεις

greece2021.nyc