Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της SBS ο ομογενής Γ. Σαββίδης 

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Γιώργος Σαββίδης αναλαμβάνει την προεδρία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Πολυπολιτισμικής Ραδιοτηλεοπτικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας SBS. Έως τώρα ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της SBS οπότε γνώρισε καλά την υπηρεσία.

‘Eχει σημαντική εμπειρία στον τομέα διοίκησης επιχειρήσεων και στην συμμετοχή διοικητικών συμβουλίων δημοσίων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ είχε γίνει ευρύτερα γνωστός  όταν παλαιότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος  του ασφαλιστικού Ταμείου Medibank Private.

Ο διορισμός του, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικοινωνιών, Paul Fletcher, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό τόσο από τον Γενικό Διευθυντή της SBS, James Taylor, αλλά και από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συμβουλίων Εθνικών Μειονοτήτων Αυστραλίας.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι μεγάλη η τιμή για το πρόσωπό του, σημειώνει πως εδώ και 45 χρόνια η SBS παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πολυπολιτισμική Αυστραλία και προβλέπει πως στα επόμενα 45 χρόνια ο ρόλος της θα είναι ακόμα πιο σημαντικός.

Ο κ. Σαββίδης, πρόκειται να παραμείνει στη θέση του προέδρου για πέντε χρόνια.
Πηγή: Νέος Κόσμος
Φωτογραφία: Νέος Κόσμος
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα