Νιγηρία: Ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας για πτήσεις επαναπατρισμού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε,  η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αμπούτζα, ενημερώνει ότι με μέριμνα του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ε.Ε και σε συνεννόηση με τις εκεί Πρεσβείες κρατών-μελών της Ε.Ε., το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού Ευρωπαίων πολιτών.

“Κατά συνέπεια, οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη γνωστοποιήσει προς την Αρχή μας αίτημα επαναπατρισμού, παρακαλούνται όπως ευρίσκονται σε επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αμπούτζα”, αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σημειώνεται πως προτεραιότητα θα δοθεί σε επιβάτες που πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις πτήσεις επαναπατρισμού. Πιο συγκεκριμένα, προτεραιότητα έχουν:

Α) όσοι χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας, που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο που βρίσκονται. (π.χ. έγκυες, άτομα με σοβαρό πρόβλημα υγείας). Όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, απαιτείται να προσκομίσουν υγειονομικό έγγραφο ή έστω μία απόδειξη συνταγογράφησης.

Β) όσοι δεν έχουν που να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσής τους. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται είτε το note of termination ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό.

Γ) όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit και σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που απαιτείται, είναι το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα