“Ο Covid στα χειρότερα του: η οπτική ενός χειρούργου της Βοστώνης και ένα μήνυμα ελπίδας”

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ο Covid στα χειρότερα του: η οπτική ενός χειρούργου της Βοστώνης και ένα μήνυμα ελπίδας» διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή ο «Κύκλος των Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης», σε συνεργασία με το εκεί Γενικό Προξενείο και την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και με κύριο ομιλητή τον ομογενή γιατρό, Γιώργο Βέλμαχο.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε και χαιρέτησε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος τόνισε πως στόχος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών είναι η συνένωση των δυνάμεων με την Ομογένεια, για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και τις πολιτιστικές και μορφωτικές συνέργειες.

Ο Κύκλος των Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης ιδρύθηκε στη Βοστώνη, στις 25 Ιανουαρίου 2014. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρία που εξυπηρετεί ακαδημαϊκούς ελληνικής καταγωγής ή [που το επαγγελματικό αντικείμενό τους σχετίζεται με τον Ελληνικό Πολιτισμό και που εργάζονται επί του παρόντος ή έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα μέλη του Κύκλου προωθούν την έρευνα, την εκπαίδευση, την καθοδήγηση καθώς και την ακαδημαϊκή αριστεία στο επάγγελμά τους. Στο πλαίσιο των δράσεων του Κύκλου, διοργανώνονται συχνά διαλέξεις και πολύπλευρες εκδηλώσεις που στοχεύουν στη Δικτύωση με Έλληνες μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές στη Βόρεια Αμερική, την Ελλάδα και γενικότερα τη Διασπορά.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hellenic-academics.org/