Ο κορωνοϊός «ακυρώνει» ομογενειακές εκδηλώσεις

Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι ακυρώσεις ομογενειακών εκδηλώσεων τις τελευταίες ώρες, ως επακόλουθο της αυξημένης πιθανότητας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στις μαζικές συναθροίσεις.

Ειδικότερα, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία αλλά και πολιτειακοί θεσμοί προχωρούν είτε στην αναβολή, είτε στην οριστική ματαίωση προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, επιλέγοντας να συμβάλουν στα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα, με δεδομένη και την ανησυχία που επικρατεί στο κοινό.

Επιπλέον, μεγάλες πιθανότητες μαζικών αναβολών ή ακυρώσεων έχουν και οι γιορτές των ελληνικών σχολείων για την 25η Μαρτίου, με τη Διεύθυνση Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να συνιστά την απόλυτη εναρμόνιση με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται τις τελευταίες ώρες.

Σε επίπεδο ομογενειακών συλλόγων, ο Σύλλογος Βρυσεών – Αναβρυτής Νομού Λακωνίας ανέβαλε την ετήσια χοροεσπερίδα του, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Μαρτίου στο εστιατόριο «Λατέρνα», συζητώντας τον επαναπρογραμματισμό του, πιθανότατα, για τον Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελληνίδων Γυναικών (Hellenic Professional Women – HPW) ακυρώνει την εκδήλωση με την σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, που θα λάμβανε χώρα την προσεχή Δευτέρα, τονίζοντας ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου θα επιστραφεί.

Παράλληλα, χρονικά μετατίθεται η 28η ετήσια δεξίωση των βραβείων του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αρχικά προγραμματισμένη για την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος, Γιώργος Βασιλαράκης, γνωστοποίησε την αναβολή της για την 1η Οκτωβρίου.

«Θύμα» των μέτρων περιορισμού του νέου κορωνοϊού έπεσε και η πολυαναμενόμενη παράσταση «H Κυρά της Ρω», που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Μαρτίου στο «Queens Theatre», στη Νέα Υόρκη, σε οργάνωση παραγωγής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, καθώς αποφασίστηκε να αναβληθεί για τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΠ, Ηρακλής Κρεμμύδας κ. Κρεμμύδας τόνισε ότι πρόθεση του ΚΕΠ (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού) είναι να ανεβάσει την παράσταση μετά το Πάσχα (σ.σ. Κυριακή 19/4), αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την παραγωγή αλλά και τους ιθύνοντες του «Queens Theatre».

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας