Ο Παναγιώτης Παύλος στους «Έλληνες παντού» | 03.01.2024, 13:00

O Παναγιώτης Παύλος, Διδάσκων Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας, θα είναι καλεσμένος του Θανάση Χούπη στην εκπομπή «Έλληνες παντού» την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024, στις 13.00 ώρα Ελλάδας.
Συντονιστείτε για να ακούσετε μια συζήτηση για το σύνολο των προκλήσεων για τις δύο χώρες του Ελληνισμού (Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία) εντός του 2024, στη σκιά των αποφάσεων του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας, των εξελίξεων που άπτονται πρωτοβουλιών στην ανατολική Μεσόγειο, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και πληθώρας τεκτονικών αλλαγών, σχεδόν στο σύνολο του πλανήτη.


Ο Παναγιώτης Παύλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1980. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη, στις Βρυξέλλες, στο Όσλο και στο Πρίνστον στη Νέα Υερσέη. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε Προγράμματα Εκπαιδευτικής Στήριξης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ δίδαξε για περισσότερα από δέκα χρόνια ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε νέους ομογενείς και αλλοδαπούς. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι επιμελητής εκδόσεων και διοργανωτής διεθνών συναντήσεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με την ερευνητική εργασία στη Φιλοσοφία αρθρογραφεί στα ελληνικά, αγγλικά και νορβηγικά. Ζει στη Νορβηγία, όπου είναι Επιστημονικός Συνεργάτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, και Στρατηγικός Σύμβουλος και είναι μέλος του Κέντρου Μελέτης του Πλατωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αρθρογραφεί συστηματικά για ζητήματα παιδείας, πολιτικής, γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων, στα ελληνικά, αγγλικά και νορβηγικά.

Παρουσίαση: Θανάσης Χούπης
Μετάδοση: Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στις 13:00 ώρα Ελλάδας