Οι ΜΟρΑ στη “Δική μας Πόλη” | 08.06.2024, 12:00

Το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 12:00-13:00, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα παρουσιάσει το συγκρότημα ΜόρΑ.

Ένα πολύ σημαντικό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, που έχει επιρροές από μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας τρόμου και φαντασίας και δημιουργεί την δική του ξε-χωριστή στιχουργική και μουσική πορεία. Στο στούντιο ο Γιώργος Τιάκας , ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του γκρουπ, θα μιλήσει για τους σημαντικούς τους σταθμούς, για την ισχυρή μουσική ταυτότητα του έργου που θεωρείται μοναδική από πολλούς καθώς και για την στιχουργική απόδοσή τους που είναι σε υψηλό επίπεδο κι ακροβατεί με-ταξύ ποίησης και λογοτεχνίας.

Αναφορά θα γίνει στα έργα τους «nitocris» και «κάλεσμα του Κθούλου». Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ είναι ο μπασίστας Μπάκης Ευφραιμίδης και ο ντράμερ Γιάννης Τόμης.

Ο Γιώργος Τιάκας, θα αναφερθεί επίσης στις μελοποιήσεις που κάνει αυτόν τον καιρό πάνω σε ποίηση Καρυωτάκη, Καβάφη, Αναγνωστάκη.

Γι αυτό το πολύ ιδιαίτερο και δυναμικό μουσικό σχήμα, θα μιλήσει στην εκπομπή ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης. Οι ΜόρΑ πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο SKG music fest που έγινε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του κέντρου πολιτισμού περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 ώρα: 04.00-05.00