Πλήθος κόσμου στο Semaphore Greek Festival στην Αδελαΐδα

Πάνω από 32.000 επισκέπτες συγκέντρωσε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το ελληνικό φεστιβάλ Delphi Bank Semaphore Greek Festival, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην παραλία του Semaphore στην Αδελαΐδα.

Το φεστιβάλ, το οποίο έχει ως στόχο την προβολή της ελληνικής κουλτούρας και της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελεί θεσμό πια για την ελληνική παροικία της Νότιας Αυστραλίας, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Port Adelaide σε συνεργασία με την Ενορία της Γεννήσεως του Χριστού.

Για τις ετοιμασίες και την παρουσίαση της διοργάνωσης, εργάστηκαν εθελοντικά , πάνω από 325 ομογενείς ηλικίας από 8 έως 90 ετών. Η Κοινότητα μάλιστα, βράβευσε έναν από τους νεαρούς εθελοντές της, τον 17χρονο Θεόδωρο Κουτσούμπη, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στο Φεστιβάλ σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, ελληνική μουσική και χορευτικές επιδείξεις από την νεολαία της Κοινότητας, η οποία αποτελείται από περίπου 200 παιδιά, καθώς και πληθώρα παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων, που συνέβαλαν στην δημιουργία μιας άκρως ελληνικής και γιορτινής ατμόσφαιρας. Επίσης, δεν παρέλειψαν να έχουν και αρκετά σημεία συλλογής χρημάτων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων του Kangaroo Island.

Στο φεστιβάλ, το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Hieu Van Le, ο βουλευτής David Pisoni, o οποίος εκπροσώπησε τον πολιτειακό πρωθυπουργό Steven Marshall, αφού ο τελευταίος βρισκόταν εκτός Αδελαΐδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Peter Malinauskas, η δήμαρχος Port Adelaide Enfield, Claire Boan και ο ομοσπονδιακός βουλευτής Port Adelaide, Mark Butler.

Την παρουσίαση του φεστιβάλ ανέλαβαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο ομογενής σεφ Γιώργος Διακομιχάλης και η δημοσιογράφος Θεοδώρα Μάϊου.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Πηγή: neoskosmos.com