ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 08:05 - 09:00
Καλές Θάλασσες
Αντώνης Καραγιαννάκης
ΕΠΟΜΕΝΟ 09:00 - 09:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πως ψηφίζουν οι ομογενείς στον Β΄ ημιτελικό της Eurovision

H Stefania, ένα κορίτσι της ομογένειας, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 65η Eurovision που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η 18χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός θα διαγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στη σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ με το «Last Dance», ένα εξαιρετικό χορευτικό τραγούδι με στοιχεία σύγχρονα και της δεκαετίας του 1980. Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn. Την εντυπωσιακή σκηνοθεσία της σκηνικής παρουσίας της Stefania έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Με μια καταξιωμένη ομάδα δημιουργών και συντελεστών στο πλευρό της, η Stefania δηλώνει ότι είναι τιμή της που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τονίζει σε κάθε της εμφάνιση ότι θέλει να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

Η Stefania γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες γονείς. Κατάγεται από το Σοφικό του Έβρου και επισκέπτεται κάθε χρόνο την πατρίδα της. Σε πολύ μικρή ηλικία, η Stefania συνειδητοποίησε την κλίση και την αγάπη της για τη μουσική. Έχει κυκλοφορήσει έξι τραγούδια, που έχουν γνωρίσει επιτυχία στα charts, και έχει ερμηνεύσει ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ολλανδικού κοινού. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της, η Stefania έγινε δεκτή στη φημισμένη ακαδημία τέχνης Herman BroodAcademie. Η ΕΡΤ την είχε επιλέξει για να διαγωνιστεί στη Eurovision του 2020, η οποία ματαιώθηκε λόγω Covid-19.

Πώς μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες της ομογένειας

Στον Β΄ Ημιτελικό, όπου διαγωνίζεται η Stefania την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, η τηλεψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για το κοινό των χωρών που συμμετέχουν στον συγκεκριμένο ημιτελικό. Δηλαδή, μπορούν να ψηφίσουν οι ομογενείς από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Λετονία, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Τσεχία και Φινλανδία.

Αναλυτικά πως ψηφίζουν οι ομογενείς από κάθε χώρα που συμμετέχει στον Β΄ ημιτελικό εδώ.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας στον τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου, η τηλεψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλων των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision.

Σημειώνεται ότι η “Φωνή της Ελλάδας” θα μεταδώσει τον Β΄ ημιτελικό καθώς και τον τελικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την 65η Eurovision, τη Stefania και το “Last Dance” στην ιστοσελίδα: https://eurovision.ert.gr/

Φωτογραφία: © EBU/ANDRES PUTTING