ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 01:00 - 03:00
Η Δική μας Πόλη
Θέμης Ροδαμίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ 03:00 - 04:00
Πού Πάει η Μουσική Όταν δεν την Ακούμε Πια;
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προσφορά των Ποντίων Στουτγάρδης στο προσωπικό του Katharinen Hospital

Καλάθια με ελληνικά προϊόντα και συμβολικό χρηματικό ποσό προσέφεραν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού του περιφερειακού νοσοκομείου, Katharinen Hospital και συγκεκριμένα στην εντατική μονάδα Ε2, ο Σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία» και η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία».

Η κίνηση έγινε σε αναγνώριση της ακούραστης προσπάθειας όλων των στελεχών του νοσοκομείου -μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι ποντιακής καταγωγής- ενάντια στην πανδημία με κίνδυνο να προσβληθούν και οι ίδιοι», όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγερίδης, πρόεδρος της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία». «Ελπίζουμε η πράξη αυτή να έχει και συνέχεια και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συλλόγους. Με την ευχή ο κορονοϊός να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση σε λίγες μέρες, ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση», πρόσθεσε.

Ευχαριστήριες επιστολές στους δύο συλλόγους έστειλαν, ο δρ Wolfgang Bettolo, διευθυντής μεταμόσχευσης του περιφερειακού νοσοκομείου Στουτγάρδης και ο Thorsten Stindi, αναπληρωτής προϊστάμενος της χειρουργικής εντατικής μονάδας Ε2.

Οι δύο σύλλογοι σε μήνυμά τους για τις Άγιες ημέρες σημειώνουν τα εξής:

Μήνυμα του Συλλόγου Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία»
«Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και στενάχωρη είναι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε. Δεν είναι εύκολος ο περιορισμός για κανέναν. Όμως αυτό είναι το ενδεδειγμένο μέτρο για να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτή και να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
«Αυτή η κρίση μας διδάσκει πως για να είμαστε εμείς καλά, πρέπει να είναι και ο διπλανός μας καλά! Ας συνηθίσουμε λοιπόν να επιδεικνύουμε προσωπική ευθύνη ως ένα πρώτο βήμα αγάπης και σεβασμού προς όλους και θα δείτε που από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί και ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο. Η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα αναγέννησης. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους. Να είστε καλά και να προσέχετε».

Μήνυμα της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία»
«Ευχόμαστε στον απανταχού ελληνισμό και στους απανταχού ορθόδοξους χριστιανούς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, παρακολουθούμε με προσήλωση το Θείο δράμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και προσδοκούμε Ανάσταση νεκρών και Ζωή του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. Υγεία και ευτυχία σε όλους και καλές γιορτές», τονίζει στο μήνυμά της η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία».

Πηγή: pontosnews

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα