ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ρυθμούς Jazz η “Δική μας Πόλη”| 16.06.2024, 12:00

Την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 12:00-14:00, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει δύο σημαντικούς σολίστες της τζαζ.

Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστεί ο Βασίλης Ξενόπουλος. Συνθέτης, σαξοφωνίστας, μια πολυσχιδής προσωπικότητα που ζει, δημιουργεί και διδάσκει στο Λονδίνο, θα μας μιλήσει για την σχέση του με τους Άγγλους μουσικούς, τις ιδέες που μοιράζεται μαζί τους, και θα μας ταξιδέψει νοερά στα αγαπημένα του στέκια της πόλης.

Στην εκπομπή θα γίνει αναφορά στις σημαντικές παραγωγές του, στις διεθνείς διακρίσεις του, στις δραστηριότητές του στην Νέα Υόρκη καθώς και στις συμμετοχές του σε μεγάλα φεστιβάλ. Ο Βασίλης Ξενόπουλος είναι μέλος των Five-Way Split που είναι το πιο χαρακτηριστικό γκρουπ έκφρασης των post-contemporary bebop στην Μεγάλη Βρετανία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θα παρουσιαστεί ο συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής που θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους αυτού που θα ονομάζαμε cosmic jazz. Με το παίξιμό του παράγει έναν τρισδιάστατο προοπτικό ήχο, δημιουργώντας ένα μοναδικό τζαζ ηχόχρωμα.

Ο φιλοξενούμενος στο στούντιο θα μας μιλήσει για τις πολλές και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες του (Τσίκο Φρίμαν, Πόλ Βέρτιγκο, Τζεφ Μπερλίν κα), για την δημιουργική ζωή του στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και άλλες πόλεις.

Χαρακτηριστικό του καλλιτέχνη εκτός από τις κορυφαίες συνεργασίες, είναι οι ιδιαίτερα επιμελημένες εκδόσεις της μουσικής. Στην εκπομπή θα γίνει αναφορά στο δημιουργικό χώρο που λειτουργεί εδώ και χρόνια το Jazzét Café αλλά και στο διεθνές φεστιβάλ που οργανώνει τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Πέτρας.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν ο συνθέτης και μουσικός Νίκος Τουλιάτος και η συνθέτρια και η ερμηνεύτρια Κατερίνα Πιπιλή από το Παρίσι.

Επανάληψη εκπομπής: Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 04:00-06:00.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης