ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 05:00 - 06:00
Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας
Μίνα Ράλλη
ΕΠΟΜΕΝΟ 06:00 - 08:00
Η Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 30 Ιουνίου οι εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια, από τις 10.00 π.μ. – 8.00 μ.μ. θα λάβουν χώρα οι εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας “Αναμνήσεις”.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου και το Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκη στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια στο οποίο συμμετείχαν 39 αντιπρόσωποι (μεταξύ των οποίων και ένας παρατηρητής) οι οποίοι εκπροσωπούσαν 35 σωματεία και οι οποίοι εξέλεξαν το προεδρείο, το οποίο απαρτίζονταν από τους κ.κ. Αναστάσιο Καραγκούνη, πρόεδρο, Γιώργο Μεϊντάση, αντιπρόεδρο και Πολ Κοτρώνη Γραμματέα. Αμέσως μετά εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους Νομική Καστανά, πρόεδρο, Λάκη Παπαδόπουλο, γραμματέα, Γιώργο Χρυσομάλλη, αντιπρόεδρο και Αυγερινή Κατέχη και Απόστολο Τομόπουλο, ως μέλη.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου εκλογικού συνεδρίου αποφασίστηκε η υποβολή και επικύρωση των υποψηφιοτήτων να γίνει μέχρι το Βράδυ της Τρίτης 25ης Ιουνίου ενώ η διορία υποβολής των δικαιολογητικών και την εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων στους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές να πραγματοποιηθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 27ης Ιουνίου 2024.

Το ψηφοδέλτιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα απαρτίζεται από τους Αναστάσιο Καραγκούνη, (πρόεδρος Συλλόγου Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος»), Διονύσιο Πυλαρινό (Σύλλογος Ζακυνθίων), Κωνσταντίνο Τσούκαρη (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου), Πολύκαρπο Κοτρώνη (Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας), Γιώργο Μεϊντάση (πρόεδρο Συλλόγου Υδραίων «Ανδρέας Μιαούλης»), Άννα Νότη (πρόεδρος Συλλόγου Χειμάρριωτών), Ευδοκία Καραπάνου, (Σύλλογος Καλυμνίων Νέας Υόρκης), Απόστολος Τραμπάκουλας, (Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ), Θεόδωρο Αστρινίδη (πρόεδρος της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς»), Μιχάλης Παναούσης (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Υόρκης «Μίνως»), Γιώργος Σερέτης, (πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας), Βαγγέλη Κατρακάζο (πρόεδρος Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας»), Παναγιώτη Λέκκα (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος»), Κώστα Μάνεση (Σύλλογος Ερεικουσίων Αμερικής «Πανερείκουσα», Κώστα Τσιλφίδη (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων  «Πόντος» του Νόργουακ), Βασίλειο Πετράτο (Κάβος Μελανιός), Γιώργο Ξερακιά (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Αθηνά», Μπάμπη Τζελάλη (Πανθεσσαλικός Σύλλογος «Ασκληπιός»), Νικήτα Θεολογίτη (πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα Ηράκλεια και Κουφονήσια), Στέφανο Αμανατίδη (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», Νέας Υόρκης), Βίκτωρα Γκόρο (τέως πρόεδρος Συλλόγου Χειμαρριωτών) και Βασίλειο Γκουρνέλο, (πρόεδρος Συλλόγου Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα»).

Πηγή: anamniseis.net